Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.13
Gram Altın
2865.10
BIST 100
9973.38
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

BU KÜRESEL BİR SAVAŞTIR

İslam Coğrafyasını yozlaştırmak için bilinçli bir savaş açılmıştır. Gençlerimizi sigara, alkol ve uyuşturucu batağına sürükleme amacı güden küresel bir savaşla karşı karşıyayız.
BU KÜRESEL BİR SAVAŞTIR
28 Ocak 2014 13:27:00
İslam Coğrafyasını yozlaştırmak için bilinçli bir savaş açılmıştır. Gençlerimizi sigara, alkol ve uyuşturucu batağına sürükleme amacı güden küresel bir savaşla karşı karşıyayız.

Haber: Özlem DOĞAN

Türkiye'de uyuşturucu kullanım yaşının 11'e düşmesi dolayısıyla bu konuya dikkat çekmek için Büyük Birlik Partisi 'Değerlerinden uzaklaşıp uyuşturucuda yok olan gençlik istemiyoruz' programı düzenledi.

İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Hüseyin Aktaş, iman ve ihlastan uzaklaşan gençliği oluşturan bir toplumun yıkılmaya mahku00fbm olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

Bu ülkede Manukyan ödül aldı

"Veda Hutbesinde Peygamberimiz şöyle buyuruyor: 'Size iki şey bırakıyorum; Kur'an ve sünnet.' Eğer biz bu ölçüler üzerine yaşasaydık bugün gençliğimiz bu durumda olmayacaktı. Bu ülke de Manukyan vergi rekortmeni oldu. Ayşeleri, Fatmaları sattığı için devlet bakanının elinden ödül aldı." Diye konuştu.

Vals yapan, rakı sunulan bir model

Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün"Bizim ecdadımız sınır boylarında İ'lay-ı Kelimetullah ideali için kılıcını giyerken, böyle bir Türk modelinden Cumhuriyet balolarında vals yapan ve iyi vals yaptığı içinde kendisine rakı sunulan bir modele dönüştürüldü. Bir memleket düşünün ki; gecenin bir saatinde alkol satışı yasaklandığı için % 99'u Müslüman olduğu söylenen insanlar sokaklara dökülüyor." diye konuştu.

Çatışma faiz lobisini besliyor

Programdaki konuşmasında İslam Coğrafyasını yozlaştırmak için bilinçli bir savaş açıldığını, gençleri sigara, alkol ve uyuşturucu batağına sürükleme amacı güden küresel bir savaşla karşı karşıya olunduğunu ifade eden BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'ye gündeme ilişkin sorularımızı yönelttik. Destici, yaşanan siyasi gerilime binaen "Türkiye'de demokrasi sorunu var. Geçmiş iktidarlarda dahil hangi iktidar olursa olsun mutlaka her yargıyı kendi çizgisinde olmalarını istemişlerdir. Mehmet Moğultay'ın 'Ülkücülerimi alacaktım, elbette solcuları alacaktım' sözleri hala hatırımızdadır" dedi. Son dönemde yaşananlara çözüm olarak da ayrıştırıcı, kamplaştırıcı üsluptan vazgeçip, birleştirici, sağduyulu, ılımlı, bütünleştirici bir dil kullanılabilirse bütün problemlerin aşılabileceğini ifade etti. Faiz lobisi başta olmak üzere bazı köşe yazarlarının da çatışma üslubundan beslendiğini vurgulayan Destici, seçilmiş bir hükümetin sandık dışı yollarla devrilmesini tasvip etmediklerini söyleyerek şöyle konuştu:

Bu gerilimden ülkenin çıkması lazım

Ben bu çatışmada taraf değilim. Hukukun dışına çıkanlar varsa hukuk kuralları içinde gereğini yapmak gerekir. Bu çatışmayı cemaatinde, iktidar partisine oy veren kardeşlerimizin de hak etmediğini düşünüyorum.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün Pensilvanya'da Fethullah Gülen ile görüştüğü ve partinin maddi destek aldığı yönündeki iddiaları sorduk. Destici şu yanıtı verdi:

"Gitmiş olsa ne olur? Arınç'ta dahil, İktidar parti yöneticileri de gidip gelmedi mi? Maddi destek iftirasını atanlar ortaya bilgi ve belge ortaya koymalı. Müslüman Müslüman'a iftira atabilir mi? Bu iftiraları çatışma kültüründen beslenenler atıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bu çatışmanın içinde olmayacağız. Birlik ve beraberliğin yanında olacağız. Müslümanın Müslüman'la kavgasından fayda çıkmaz. Bize iftira atanları da, iftiralarıyla baş başa bırakıyorum."Dedi.

Ertuğrul Günay'ın birkaç yıl önce Alperenler'e ağır hakaret ettiğini ve BBP'nin sert tepki göstermesinin ardından herhangi bir görüşme ya da gelişme yaşanıp yaşanmadığı sorusuna ise Destici, Günay'ın BBP'ye geçmesinin söz konusu olmadığını belirterek bu anlamda hiçbir görüşme yapmadıklarını belirtti.

Esed gitmeli

Suriye'de yaşanan insanlık dramına ilişkin sorumuzu yanıtlayan Destici; "Bu vahşetin sona ermesi için Esed'ın oradan gitmesi gerekiyor. Bu konuda hükümetle duruşumuz aynı fakat siyaset ve politikamız farklı. Yüzbinlerce kardeşimiz katledildi. Onbinlerce kadın ve çocuk işkence görüyor. Şehir harap edildi. Artık çözüm tamamen küresel güçlerin insafına kalmış gibi görünüyor. Ama onlarda da insaf yok. Ne zaman orada dökülen kan onları tatmin ederse o zaman duracağına inanıyorum. Allah her şeye kadirdir. Oradaki kardeşlerimizin de yakın bir zaman da kurtuluşa ereceğini ümit ediyorum. " diye konuştu.

İHH'nın yanındayız

İHH'ya yapılan baskın hakkındaki görüşlerini de aldığımız Mustafa Destici yardım kuruluşları ile ilgili olarak "Hangi yardım kuruluşu olursa olsun onlarında yanındayız. İHH'nın da yanındayız. Kızılay'ın da yanındayız. Kimse yok mu Derneği'nin de yanındayız. Pakistan'da İHH ile yedi köy yaptık. Gazze'de Muhsin Yazıcıoğlu Külliyesi'nin temelini attık beraber. Biz İHH'nınyardımlarınınınşahidiyiz."dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu suikastı hakkında özel yetkili savcılar tarafından soruşturma devam ettiğini, Üç dört konunun henüz netleştirilemediğini ifade eden Mustafa Destici sözlerini şöyle noktaladı: "Radar ve hava hareketliliği gibi aydınlatılamayan bazı noktalar var. Soruşturmaların bir kısmının neticelendirildiğinde olayın biraz daha aydınlatılacağına inanıyorum. Soruşturmayı takip ediyoruz ve sonuna kadar da takipçisi olacağız."