Dolar (USD)
34.30
Euro (EUR)
37.03
Gram Altın
3030.20
BIST 100
8908.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Lula da Silva'dan Musk'a Sert Çıkış: dünya tahammül etmek zorunda değil

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, X'in sahibi Elon Musk'a tepki göstererek, zengin olduğu için "aşırı sağcı görüşlerine" dünyanın tahammül etmek zorunda olmadığını söyledi.
Lula da Silva'dan Musk'a Sert Çıkış:  dünya tahammül etmek zorunda değil
04 Eylül 2024 12:18:04
Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, X'in sahibi Elon Musk'a tepki göstererek, zengin olduğu için "aşırı sağcı görüşlerine" dünyanın tahammül etmek zorunda olmadığını söyledi.

Haber: Marina Mussa

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, CNN Brezilya'ya yaptığı açıklamada, X sosyal medya platformuna getirilen erişim yasağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Lula, Brezilya yargısının X'e erişim yasağı kararıyla güçlü bir mesaj verdiğini vurgulayarak, "Dünya, Musk'ın zengin olduğu için aşırı sağcı görüşlerine tahammül etmek zorunda değil," dedi.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen "darbe girişimi" soruşturması çerçevesinde X'ten belirli kişilere ait verilerin sağlanmasını ve bazı hesapların engellenmesini talep etmişti. X'in bu talebi reddetmesi üzerine mahkeme, ülkede yasal bir temsilci atanması için platforma 24 saat süre tanıdı.

Cezalar ödenene kadar erişim yasağı geldi

Tanınan sürede şirketin Brezilya'da yasal temsilci atamaması sonrası, Brezilya Yüksek Mahkemesi, geçen hafta "temsilci atanana ve kesilen para cezaları ödenene kadar" X'e erişim yasağı getirildiğini açıklamıştı.

Elon Musk da X'ten yaptığı paylaşımda, "İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya'daki seçilmeyen sözde yargıç, bunu siyasi nedenlerden dolayı yok ediyor." diyerek karara tepki göstermişti.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme