Dolar (USD)
34.58
Euro (EUR)
36.18
Gram Altın
2969.92
BIST 100
9627.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

BP neden Türkiye’de teknoloji üretmiyor?

Active Teknoloji formüllü akaryakıtı Türkiye’ye de getiren BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, “ABD, İngiltere ve Türkiye bizim için en önemli ülkelerden” dedi. Fakat ABD ve İngiltere’de Ar-Ge merkezi olan BP, önem verdiği ülkelerden olan Türkiye’ye teknolojiyi başka ülkelerde üretip getiriyor.
BP neden Türkiye’de teknoloji üretmiyor?
23 Eylül 2019 00:02:00
Active Teknoloji formüllü akaryakıtı Türkiye’ye de getiren BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, “ABD, İngiltere ve Türkiye bizim için en önemli ülkelerden” dedi. Fakat ABD ve İngiltere’de Ar-Ge merkezi olan BP, önem verdiği ülkelerden olan Türkiye’ye teknolojiyi başka ülkelerde üretip getiriyor.

FIRAT İPEK

Türkiye akaryakıt pazarına 1912 yılında giriş yapan enerji devlerinden BP, 107 yıldır ürünlerini Türk tüketicileriyle buluşturuyor. Bu zamana kadar katma değerli bir çok faaliyette de bulunan BP, Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı gibi önemli projelerde Türkiye ile ortak hareket ediyor. Hatta BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu’yla 1,5 milyon çocuğa temel trafik kurallarını öğretti. Son olarakta İstanbul’da bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında BP, uluslararası Ar-Ge tecrübesi ile geliştirilen, motordaki kirle savaşan yenilikçi ‘ACTIVE technology’ formüllü akaryakıtları tanıttı.

Motorda biriken kiri temizliyor

Sürekli kullanımda hesapta olmayan araç bakım risklerinin azalmasına yardımcı olan yeni ACTIVE Technology formüllü BP Ultimate Euro Diesel; bir depoda 59 km’ye kadar daha fazla yol imkânı sunarak Türkiye’de bir ilke imza attı. BP’nin ‘ACTIVE technology’ formüllü akaryakıtları, Almanya’nın Bochum kentinde bulunan BP’nin Avrupa’daki en büyük global akaryakıt teknoloji merkezinde kapsamlı testlere tabi tutuldu.

110 farklı test metodundan geçerek 50 bin saatten fazla süren motor ve araç deneme testlerinin sonucunda yenilikçi ACTIVE technology formüllü BP Akaryakıtları pazara sunuldu.

BP’nin tüm benzinli ve dizel yakıtlarında kullanılmaya başlanan ACTIVE technology formülü; sürekli kullanımda, motorda biriken kiri temizlediği ve kritik motor parçaları üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak, yeniden kir birikmesini engellemeye yardımcı oluyor.

BP, Türkiye’ye teknolojiyi getirmeyi tercih ediyor

Ürün tanıtımında konuşan BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, ABD, İngiltere ve Türkiye’nin işaretlendiği görselle, bu üç ülkenin BP için çok önemli olduğunu belirtti. Akabinde yüksek teknolojiyle elde edilen ürünlerinin araştırmalarının ve geliştirilmelerinin yapıldığı Ar-Ge merkezlerinin ABD, İngiltere ve Avustralya’da olduğunu ifade etti. Konuşması bittikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Thomsen’a “ABD, İngiltere ve Türkiye’nin bizim için çok önemli olduğunu söylediniz. Fakat 107 yıldır faaliyette bulunduğunuz Türkiye’de Ar-Ge merkeziniz ya da teknoloji üssünüz yok. Neden Türkiye’de teknoloji üretmiyorsunuz? diye sordum.

Martin Thomsen, soruma şu cevabı verdi: “Active teknolojisini Türkiye’ye getirdik. Erişimimiz kolay olduğu için Türkiye’ye Ar-Ge merkezi açmadık. Şu an için açmayı düşünmüyoruz” dedi.

Fuat Oktay: Yeni teknolojilerin pazarı değil üreticisi olmak istiyoruz

TEKNOFEST İstanbul’u ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Böyle kararlı oldukça, uçan araçları da yeni nesil SİHA'ları da yeni nesil insanlı ve insansız savaş uçaklarımızı da sivil hava araçlarımızı da ve uzay mekiklerini de tasarlayıp ülkemize kazandırırız. Biz artık teknoloji dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil üreticisi olmak istiyoruz" diye konuştu.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin