BP neden Türkiye’de teknoloji üretmiyor?
FIRAT İPEK
Türkiye akaryakıt pazarına 1912 yılında giriş yapan enerji devlerinden BP, 107 yıldır ürünlerini Türk tüketicileriyle buluşturuyor. Bu zamana kadar katma değerli bir çok faaliyette de bulunan BP, Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı gibi önemli projelerde Türkiye ile ortak hareket ediyor. Hatta BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu’yla 1,5 milyon çocuğa temel trafik kurallarını öğretti. Son olarakta İstanbul’da bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında BP, uluslararası Ar-Ge tecrübesi ile geliştirilen, motordaki kirle savaşan yenilikçi ‘ACTIVE technology’ formüllü akaryakıtları tanıttı.
Motorda biriken kiri temizliyor
Sürekli kullanımda hesapta olmayan araç bakım risklerinin azalmasına yardımcı olan yeni ACTIVE Technology formüllü BP Ultimate Euro Diesel; bir depoda 59 km’ye kadar daha fazla yol imkânı sunarak Türkiye’de bir ilke imza attı. BP’nin ‘ACTIVE technology’ formüllü akaryakıtları, Almanya’nın Bochum kentinde bulunan BP’nin Avrupa’daki en büyük global akaryakıt teknoloji merkezinde kapsamlı testlere tabi tutuldu.
110 farklı test metodundan geçerek 50 bin saatten fazla süren motor ve araç deneme testlerinin sonucunda yenilikçi ACTIVE technology formüllü BP Akaryakıtları pazara sunuldu.
BP’nin tüm benzinli ve dizel yakıtlarında kullanılmaya başlanan ACTIVE technology formülü; sürekli kullanımda, motorda biriken kiri temizlediği ve kritik motor parçaları üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak, yeniden kir birikmesini engellemeye yardımcı oluyor.
BP, Türkiye’ye teknolojiyi getirmeyi tercih ediyor
Ürün tanıtımında konuşan BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, ABD, İngiltere ve Türkiye’nin işaretlendiği görselle, bu üç ülkenin BP için çok önemli olduğunu belirtti. Akabinde yüksek teknolojiyle elde edilen ürünlerinin araştırmalarının ve geliştirilmelerinin yapıldığı Ar-Ge merkezlerinin ABD, İngiltere ve Avustralya’da olduğunu ifade etti. Konuşması bittikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Thomsen’a “ABD, İngiltere ve Türkiye’nin bizim için çok önemli olduğunu söylediniz. Fakat 107 yıldır faaliyette bulunduğunuz Türkiye’de Ar-Ge merkeziniz ya da teknoloji üssünüz yok. Neden Türkiye’de teknoloji üretmiyorsunuz? diye sordum.
Martin Thomsen, soruma şu cevabı verdi: “Active teknolojisini Türkiye’ye getirdik. Erişimimiz kolay olduğu için Türkiye’ye Ar-Ge merkezi açmadık. Şu an için açmayı düşünmüyoruz” dedi.
Fuat Oktay: Yeni teknolojilerin pazarı değil üreticisi olmak istiyoruz
TEKNOFEST İstanbul’u ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Böyle kararlı oldukça, uçan araçları da yeni nesil SİHA'ları da yeni nesil insanlı ve insansız savaş uçaklarımızı da sivil hava araçlarımızı da ve uzay mekiklerini de tasarlayıp ülkemize kazandırırız. Biz artık teknoloji dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil üreticisi olmak istiyoruz" diye konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.