Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2499.10
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bozkırdan gelen ses

Ankaralı türkücü Erdal Altıntaş, Necip Fazıl'ın Adnan Menderes için yazdığı Zeybek şiirini besteleyerek Youtube koydu. Yüklediği video ile Sosyal medya'da tıklanma rekorları kıran Türkücü Erdal Altındaş, seçim döneminde siyasi besteler yapmaya hazırlanıyor.
Bozkırdan gelen ses
10 Haziran 2013 00:00:00
Ankaralı türkücü Erdal Altıntaş, Necip Fazıl'ın Adnan Menderes için yazdığı Zeybek şiirini besteleyerek Youtube koydu. Yüklediği video ile Sosyal medya'da tıklanma rekorları kıran Türkücü Erdal Altındaş, seçim döneminde siyasi besteler yapmaya hazırlanıyor.
KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Adana'da çobanlık yaptığı sırada TRT'nin yaptığı Gençlik Koroları sınavını kazanarak Ankara'ya yerleşen türkücü Erdal Altındaş, youtube yüklediği video bir anda üne kavuştu. Necip Fazıl'ın Merhum Başbakan Adnan Menderes için yazdığı Zeybek şiirini besteleyen ve yorumlayan türkücü Altındaş, 2014 seçimleri öncesinde siyasetçilere seçim müziği yapmaya hazırlanıyor. Bülent Arınç, Zafer Çağlayan, Mehmet Şimşek ve Mehdi Eker gibi bakanların seçim müziklerini yaptığını öne süren Altındaş, "Kendi yapımcılık firmamı kurdum. Kurduğum firma ile birçok bakana seçim müziği yaptım. 2011 yılında gerçekleşen seçimlerde Bülent Arınç, Zafer Çağlayan, Mehmet Şimşek, Mehdi Eker ve eski bakanlardan Faruk Nafız Özak'ın seçim müziklerini ben yaptım"dedi.

"Bu kadar izleneceğini tahmin etmedim"

Necip Fazıl'ın 'O zeybek' isimli şiirini, şairin vefatının 30. Yılında aynı zamanda 27 Mayıs 1960 darbesi ile Adnan Menderes'in idamına giden yoly, 53. Yılı anısına besteleyip yorumladı. Youtube yüklediği videosu en çok tıklananlar listesine girmeyi başardı. Bakanlara da özgün müzik çalışması yaptığını ifade eden Altıntaş, 2011'de Bülent Arınç, Zafer Çağlayan, Mehmet Şimşek, Mehdi Eker ve eski bakanlardan Faruk Nafız Özak'a ile seçim müziği çalışmalarını yaptığını söyledi.

Yöresel müziklere yeni yorum

Yaptığı müziğe büyük saygı duyduğunu anlatan Altıntaş, "Şehir türküleri başta olmak üzere, yöresel türkülere yeni bir boyut kazandırıyoruz. Seçtiğimiz yörenin müzik tarzına uygun sözler besteliyor, klip çekiyoruz. Aynı zamanda klibin montajını da kendim yapıyorum. Atölyemde gerekli olan her türlü malzeme var. Kültürümüze ait müzikleri günümüze uyarlıyoruz" diye konuştu.

"Müziğimizin tanıtımını yapamıyoruz"

Gençlerin kendi kültürümüze yabancı yetiştiğine dikkat çeken Altıntaş, kültürümüzü yeterince anlatamadığımızı söyledi. Yapılan eserlerin dünya çapında ses getirebileceğine inandığını belirten Altıntaş, "kendi kültürümüzden çok değerli sesler çıkmasına karşın bunu dünyaya kabul ettiremedik. Bu noktada tanıtımını iyi yapamadığımızı düşünüyorum. Eğitim sistemimizde yeterince müziğe önem verilmiyor. Bu durumda eksikliğe sebep oluyor" dedi.

Erdal Altıntaş kimdir?

Adana Kozan'da 1974'te doğan Erdal Altıntaş, ilkokul ve liseyi burada tamamladı. 1992'de TRT'nin yaptığı Gençlik Koroları sınavındı kazanarak Ankara'ya yeni bir hayata adım attı. Ankara'ya gelene kadar Kozan'da çobanlık yapan Altıtaş, koyun otlatırken dağlarda türkü söylemiş. Bu yeteneğini profesyonel olarak geliştirmek için de Ankara'nın yolunu tutmuş. Üniversiteyi kazanmasına karşın, müziğe merakından dolayı okulu bıraktı. Kendi müzik tarzını oluşturmak için çalışmalarını sürdürdü. Bestekarlık ve Solistlik yapan Altıntaş, kendi yapımcılık firmasını kurduktan sonra serbest çalışmalar yapma imkanı buldu.