Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kırmızı ve turuncu kategorideki teröristler sarı torbada

20 Haziran 2024 07:47:46
Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi kırsalında ve Batman ili Hasankeyf ilçesi Palamut Köyü kırsalında gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-43" operasyonlarında, 1'i kırmızı, 3'ü turuncu kategoride olan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu toplam 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Haber: Yunus Akseki

Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi kırsalında ve Batman ili Hasankeyf ilçesi Palamut Köyü kırsalında gerçekleştirilen “BOZDOĞAN-43” operasyonlarında, 1'i kırmızı, 3’ü turuncu kategoride olan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu toplam 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Kahraman Mehmetçik, dağ başlarında, dar geçitlerde ve uçsuz bucaksız ovalarda nefesleri ve ayak izleriyle hainlerin enselerinde olmaya devam ediyor.

Çok sayıda kanlı terör eylemine katıldı

Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride yer alan Şehmus Malazgirt (K) kod adlı Y.Ö olduğu belirlendi. Y.Ö’nin, 27 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşın şehit edilmesi, 68 güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaşın yaralanması ile sonuçlanan toplam 18 eyleme katıldığı ve bu eylemlerin talimatlarını verdiği tespit edildi.

Batman ili Hasankeyf ilçesi Palamut Köyü kırsalında gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin ise İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde turuncu kategoride yer alan Şervan Botan (K) kod adlı Ş.E, Eylem (K) kod adlı H. K, Nurhak (K) kod adlı N.T ve Axin (K) kod adlı Z.Ö olduğu belirlendi. Bu teröristlerin, 1 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve 2 güvenlik görevlisinin yaralanması ile sonuçlanan toplam 3 eyleme katıldıkları tespit edildi.

Jandarmadan nokta operasyon

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; Ağrı ve Batman İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu Doğubayazıt kırsalı ve Palamut Köyü kırsalında “BOZDOĞAN-43” operasyonları gerçekleştirildi.

Operasyonlar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ile J-SİHA desteğinde Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando timleri ve Güvenlik Korucuları tarafından yürütüldü. Teröristler arasında sıcak temas sağlanarak, BTÖ mensubu teröristler çatışmada silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.