Dolar (USD)
34.07
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2833.37
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bozdemir: Özal daha önce de suikast girişimleriyle karşı karşıya kaldı

Bozdemir: Özal daha önce de suikast girişimleriyle karşı karşıya kaldı
23 Nisan 2013 15:48:00

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın çalışma arkadaşlarından Mehmet Bozdemir, "İyi araştırılırsa Özal'ın daha önceki dönemlerde de suikast girişimleri ile karşı karşıya kaldığı görülecektir." dedi. Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya Kartal Demirağ'dan başlamak gerektiğini savunan Bozdemir, dönemin Ankara Emniyet Müdürü Mehmet Ağar ile Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Selçuk'u bildiklerini anlatmaya davet etti.

Kanal 5 Televizyonu'na konuşan Bozdemir, Özal zamanında Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Başbakanlık Ekonomik Mali İşler Başkanlığı yaptı. Demokraside Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Bozdemir, davanın derinleşmesi için üç ismin bilgilerinin hayati öneme sahip olduğunu, o dönem soruşturmayı yürüten savcının başına gelen karanlık olaylara da mercek tutulması gerektiğini vurguladı. Özal'ın vesayet sisteminin üzerine gittiği, Kürt sorununu çözmek için kararlılık gösterdiği ve Osmanlı hayali yüzünden hedef alındığını ifade eden Bozdemir, "İyi araştırılırsa Özal'ın daha önceki dönemlerde de suikast girişimleri ile karşı karşıya kaldığı görülecektir." dedi.

KARTAL DEMİRAĞ ES GEÇİLİYOR

Özal düzenlen suikastta adı karışan Kartal Demirağ'ın göz ardı edildiğini vurgulayan Bozdemir, "Hazırlanan iddianamede ciddi tespitler var, bu yönüyle çok önemli. Burada herkese görev düşüyor. Konu yargıya intikal etti. Bu konuda bilgisi olanların yargı ile paylaşması gerekiyor. Kartal Demirağ süreçte es geçiliyor. Daha önce Özal'a ciddi suikastlar düzenlendi. Ama bunların hepsini bir şekilde atlattı. Tekrar söylüyorum; iyi araştırılırsa Özal'ın daha önceki dönemlerde de suikast girişimleri ile karşı karşıya kaldığı görülecektir." diye konuştu.

SUİKASTÇILARI BİLİYORDU

Bozdemir, Özal suikastı yapanlar hakkında ciddi araştırmalar yaptığını ve sonuca ulaştığını ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "O gün o kişileri açıklamadı. Çünkü Türkiye buna hazır değildi. Bu nedenle açıklamaktan kaçındı. Ülkenin ve toplumun bu yükü taşıyamayacağını biliyordu. O zamanlar bir subaya dahi bir şey söylemek mümkün değildi. Suikastın gerçekleştiği gün salonda güvenliğin azaltıldığı da biliniyor. Kartal Demirağ o gün yalnız değildi. Kartal Demirağ'ın ifadesi mutlaka yeniden alınmalı. Sonra dönemin Ankara Emniyet Müdürü Mehmet Ağar ve Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Selçuk bildiklerini anlatmalı."