Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.51
Gram Altın
2490.68
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Böyle giderse tam kapanma gelebilir

Uzmanlar, vaka sayıları artmaya devam ederse, tam kapanmanın değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Alper Şen, "Fırsat elimizde bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.
Böyle giderse tam kapanma gelebilir
11 Nisan 2021 09:00:00
Uzmanlar, vaka sayıları artmaya devam ederse, tam kapanmanın değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Alper Şen, "Fırsat elimizde bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Ezgi Çelik / Ankara

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, artan vakaları ve tam kapanma tedbirinin gerekli olup olmadığını Milat’a değerlendirdi.

Koronavirüs salgınında son dönemde artan vaka sayılarına ilişkin konuşan Şener, şunları kaydetti: “Türkiye’de 25 Şubat’tan itibaren vakalar tırmanışa geçti. Eğer bu tırmanış devam ederse sağlık sistemi tıkanabilir. Bu durumda ya aşılamayı artıralım ve her şeyi ayakta tutalım diyeceğiz ya da tamamen kapatalım diyeceğiz. Eğer yeterli aşımız yoksa ve tedarik ile ilgili bir sıkıntı varsa da zaman kazanma noktasında tam kapanma uygulanması doğru olacaktır” ifadelerini kullandı.

İlaçlarınızı düzenli kullanma

İlaç kullanımı hakkında önemli uyarılarda bulunan Şener, “Durumu ağırlaşan hastalarımızın neredeyse yüzde 70’inin evde ilaçlarını düzgün kullanmadığını öğreniyoruz. Bu hastaların ne yazık ki yoğun bakıma yatışlarını önleme imkânımız olmuyor. İlaçlarınızı lütfen düzenli bir şekilde kullanın” diye konuştu.

ALPER ŞENER_fd34e1ccc531d22d4af113cc05386bc8.jpg

Gereksiz güven duygusu

Vatandaşın gereksiz bir güven duygusu içinde olduğunu belirten Şener, "Vatandaşlarımız açık alanlarda virüs yokmuş gibi düşünüyor. Oysa açık bir alanda kalabalık bir ortamdaysanız 1 metrelik mesafede bile virüs yine yayılıyor” dedi.

Çekirdek ailenizle olun

Ramazan ayına ilişkin alınan tedbirleri hatırlatan Şener, “Teravih namazlarının toplu kılınmaması istendi. Bu tedbiri delmeye gayret etmeyelim. Ev ziyaretlerine gitmeyelim. Toplu iftarlar olmasın. Lütfen çekirdek aileniz dışında kimseyle bir araya gelmeyin” şeklinde konuştu.