Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.11
Gram Altın
2892.88
BIST 100
10060.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Boris Johnson''a rakip İranlı Milani

Ali Milani, beş yaşında İran''dan İngiltere''ye geldiğinde tek kelime İngilizce bilmiyordu. Yirmi yıl sonra, bu haftaki seçimlerde Boris Johnson için en büyük bireysel tehdit.
Boris Johnson''a rakip İranlı Milani
12 Aralık 2019 16:52:00
Ali Milani, beş yaşında İran''dan İngiltere''ye geldiğinde tek kelime İngilizce bilmiyordu. Yirmi yıl sonra, bu haftaki seçimlerde Boris Johnson için en büyük bireysel tehdit.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin 25 yaşındaki adayı, Başbakan Boris Johnson'u Londra'nın batısındaki Uxbridge ve South Ruislip seçim bölgelerinde yerinden etmeye çalışıyor.

Muhafazakar parti lideri Johnson, sandalye olarak 5,034 çoğunluğa sahip. Hiçbir başbakan 1924'ten bu yana bu kadar küçük bir çoğunluğa sahip değil.

Kendisini "yerel aday" olarak gören Milani, rakibinden mümkün olduğunca fazla oy alabilmesi için acımasızca kampanya yapıyor.

İran'da doğup büyümüş olmasının yanı sıra, Milani, Londra'nın kuzeybatısındaki Wembley Stadyumu'nun gölgesinde bulunan bir sosyal konut alanında bekar bir anne tarafından büyütüldü. Johnson, 30 yaşında kıdemli prestijli Eton okuluna devam eden ve tarihi Oxford Üniversitesi'nde Yunanca ve Latince okuyan eski bir Londra belediye başkanı ve dışişleri bakanı görevlerinde bulundu.


Kız kardeşi göre karizmatik Johnson, klişeleşmiş bir İngiliz, "dünya kralı" olma tutkuları barındırıyordu. Buna karşın, Milani, Uxbridge'in modern Brunel Üniversitesi'nden, siyaset mezunu, sade bir Müslüman.

Perşembe günkü oylama Brexit'in fonunda gerçekleşiyor olabilir, ancak yerel meseleler hala öne çıkıyor - ve Johnson'ın seçim bölgelerinde bulunmadığı belirtildi.

Milani, geçtiğimiz ay The Guardian gazetesinde yaptığı açıklamada, "Kağıt üzerinde, başbakan için 5.000 çoğunluğu geride bırakmak, aşılması gereken en kolay zorluklardan biri değildir." Dedi. “Ancak görüş dalgası, seçmenlerini bir engel olarak nitelendiren ve onlara saygısız davranan Johnson'a karşı dönüyor” dedi.

Milani, bir "Johnson karşıtı taktik oylama" ve öğrencilerin ve gençlerin eşi görülmemiş bir seferberliğini gördüğünü, oy kullanmaları ve seslerini duyurmalarını istedi. “Gerçekten tarihi bir zaferin eşiğinde olduğumuza inanıyorum” dedi.

30'lu yaşlarında bir aktör ve yazar olan Catherina Knox, Milani'nin "yerel dokunuşa" sahip olduğunu ve daha genç seçmenlerin düşüncesine daha fazla dikkat edildiğini söyledi.

“Bir şey yapmam gerekiyordu; Boris Johnson'ı kendi seçim bölgesinde yenmeye çalışmanın iyi olacağını düşündüm. O (Milani) bu bölgeyi önemsiyor gibi görünüyor, o buradan.” Knox bir Milani galibiyetinin "olası ancak mümkün olmadığını" kabul etti.

Milani, anti-Semitik olarak değerlendirilen eski tweet'lerle ilgili bir tepkiyle de karşılaşabilir. O zamandan beri özür diledi, yaşını suçladı. Geçtiğimiz ay bir YouGov anketi Johnson'ı Milani'nin önüne yüzde 50 ila yüzde 37 oranında koydu.