Dolar (USD)
34.23
Euro (EUR)
37.15
Gram Altın
2977.35
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bombalı saldırıyı 'Moral eylemi' olarak yorumladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki bombalı saldırıyı 'operasyonlarla büyük darbe alan örgütün tabana moral aşılama çabası' olarak değerlendirdi ve eylem için 'terörün son çırpınışları' dedi.
Bombalı saldırıyı 'Moral eylemi' olarak yorumladı
01 Ekim 2023 15:55:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki bombalı saldırıyı 'operasyonlarla büyük darbe alan örgütün tabana moral aşılama çabası' olarak değerlendirdi ve eylem için 'terörün son çırpınışları' dedi.

Haber: Özlem Doğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mecliste 28. Dönem 2. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda Genel Kurulu’na hitap etti. Erdoğan, hangi unvanla olursa olsun Türkiye'nin gelişmesi, büyümesi ve güçlenmesi için emek veren, ter döken herkesemillet adına teşekkür etti.

'Vebali ağır olacak'

Ankara’daki saldırıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sabah, emniyet birimlerimizin vakitli müdahalesi neticesinde iki caninin etkisiz hale getirildiği eylem, terörün son çırpınışlarıdır. Vatandaşın huzuruna ve güvenliğine kast eden alçaklar, emellerine ulaşamamıştır, asla da ulaşamayacaktır. Operasyonlarımız neticesinde adeta can çekişen terör örgütlerine siyasi hesaplarla moral aşılamanın vebali çok ağır olacaktır" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Bu ülkede bir daha asla FETÖ yeniden dirilemeyeceği gibi, benzer örgütlerin de yeni ihanetler sergileyebilmesi mümkün değildir. Özellikle sanat öne sürülerek milli iradeye kast edenlerin propagandasının yapılmasını kabul edemeyiz" diye konuştu.

Yeni anayasa mesajı

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi önümüzde yeni bir görev var. Bu da ülkemizi, cumhuriyetin ilk yıllarının ardından tekrar yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturmaktır. Genel Kurul salonumuzdaki Başkanlık kürsüsünün hemen arkasında yazan 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.' ilkesinin hakkını, ancak bu şekilde verebiliriz. Türkiye'yi, 12 Eylül darbe yönetiminin 41 yıl önce milletimizin sırtına sardığı mevcut anayasa kamburundan kurtarmak hepimizin en öncelikli sorumluluğudur. 41 yıllık tarihinde uğradığı irili-ufaklı 20'den fazla değişiklikle adeta yamalı bohçaya dönen bu Anayasa'nın 2023'ün Türkiye'sini taşıyamadığı açıktır. Bu gerçeğe ekonomiden diplomasiye, adaletten hak ve özgürlüklere çok geniş bir yelpazede farklı vesilelerle şahit oluyoruz."

thumbsbcf49a060e320d2781222e0bfb996829f4_2713fc3c1fdfe6ce19e4ea3f4ee1dca6.jpg

'AB hakkını kaybeder'

Avrupa Birliği’nin (AB) başta vize olmak üzere Türkiye’ye yönelik bazı olumsuz adımlardan vazgeçmesi gerektiğine dair mesaj veren Erdoğan, "(AB'ye) Vize başta olmak üzere haksızlıklarından dönerlerse, yanlışlarını düzeltmiş olurlar. Yapmazlarsa, bizden bir beklentiye girme hakkını kaybederler" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme