Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2989.86
BIST 100
8976.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bolu İsraf Etmiyor

Kentte hayata geçirilen 'Bolu İsraf Etmiyor' projesi ile hem ekmek israfının önüne geçilecek, hem de sevimli hayvanların beslenmesine katkı sağlanacak.
Bolu İsraf Etmiyor
24 Şubat 2013 07:01:00
Kentte hayata geçirilen 'Bolu İsraf Etmiyor' projesi ile hem ekmek israfının önüne geçilecek, hem de sevimli hayvanların beslenmesine katkı sağlanacak.

Bolu Belediyesi ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ortaklaşa hayata geçirilen 'Bolu İsraf Etmiyor' projesi hakkında bilgi veren İl Müftüsü Mehmet Şahin, "İsrafın ne kadar kötü bir şey olduğunu Müslümanlar olarak bizlerin çok iyi anlaması gerekmektedir. Hele ekmek nimetinin israfı konusunda daha da dikkatli olmamız gerekiyor. Ekmek bizim en kutsal nimetlerimizdendir." dedi.

İsraf olmazsa açlık da olmaz

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise "Proje ile duyarlı vatandaşların da destekleri ile Bolu'daki ekmek israfının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda 'bayat ekmek toplama kumbaraları'na bırakılacak bayat ekmekler toplanıp, hayvan barınağına götürülerek, burada yaşayan hayvanların beslenmesine katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu proje ile hem ekmek israfının önlenmesine hem de yaşama hakkı bulunan sevimli hayvanların da beslenmesine katkı sağlanmış olunacak. Başlatılan bu projenin ciddiyetle, kararlılıkla takip edilmesi ve yürütülmesi gerekmektedir, çünkü Bolu'da ortalama 200 bin ekmek üretiliyor ve bunun 20 bin tanesi çöpe gidiyor. Bu israf, günde 6 ton ekmeğin çöpe atılmasıdır. İsrafa dayalı alışkanlıklarımızın yeniden sorgulanması için bu proje büyük fırsat, israf ile ihtiyacın birbirinden iyi ayırt edilmesi gerekmektedir. İsraf olmazsa açlık da olmaz" dedi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme