Bodrum'da su sorunu yaşanması nedeniyle kışın havuzlar boşaltılmayacak
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) ile Turizm Teknik Müdürler Derneği, ilçede yaşanan su sorununa ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi.
Gümbet Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Turizm Teknik Müdürler Derneği Başkanı Burhan Karabağ, özellikle salgından sonra ilçeye göçün arttığını ve su kaynağı konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaya başladıklarını söyledi.
Büyük ve orta ölçekli tesislerin bunun önlemini alabildiklerini ancak hızlı göç nedeniyle evsel kullanımda buna ayak uydurulamadığını öne süren Karabağ, havuzlarda ve bahçe sulamada yüksek su tüketiminin olduğuna işaret etti.
Turizm tesislerinde teknik müdürler olarak BODER ile istişare halinde olduklarına değinen Karabağ, şöyle konuştu:
"Büyük tesislerimiz denizden arıtım cihazı, ters osmoz sistemini kurdu. Bunun yanı sıra kullanılan suları yenilediğimiz biyolojik arıtmalarımızla bahçe sulamada da kullanmaya başladık. Turizm tesisleri buna ayak uydurdu. Otellerde tasarruflu sistemler kullanıyoruz. Su kayıplarının önlenmesine yönelik çalışma yapıyoruz. Kış sezonunda havuzlardaki suyu boşaltmayacağız. Çoğu otel bunu yüzde 60-70 başarabiliyor. Tekrar aynı suyu kış bakımlarını uygun yaparak kullanma imkanına sahip olacak. Çok az bir maliyetle bunu hazır hale getireceğiz. Bu konuda dernek üyelerinin sorumlulukları dışındaki tesislerdeki havuzların da kışın boşaltılmaması önerisinde bulunduk."
BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz de su tasarrufu konusunda teknik müdürlerle çalışma yaptıklarını dile getirdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının başlattığı "Sürdürülebilir Turizm Sertifikası"nın 31 Aralık'a kadar alınması gerektiğini anımsatan Dengiz, bu sertifikanın alınmasında su tasarrufunun en önemli kriterlerden biri olduğuna vurgu yaptı.
Dengiz, bu sertifikayı alamayan konaklama tesislerinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı ile turizm işletme belgesinin iptal olacağını söyledi.
Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürü Baki Ülgen, geçen günlerde, Bodrum'da su ihtiyacını karşılayan Mumcular ve Geyik barajlarında su miktarının dip seviyeye düşmesi nedeniyle yer altı su kaynakları için yeni sondaj kuyularının açılacağını bildirmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.