BM'den Gazze'de hastanelerin doğrudan hedef alınmasına ilişkin açıklama
BM Sözcüsü Stephane Dujarric, AA muhabirinin "Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) göre Gazze'de 36 hastaneden sadece 6'sı kısmen işlevsel durumda. Haberler üzerinden yapılan bir inceleme, Gazze'de hastanelerin İsrail ordusu tarafından sürekli olarak doğrudan hedef alma, tehdit, kuşatma ve işgale maruz bırakıldığını ortaya koyuyor. Bunlar savaş suçu olarak görülüyor. BM bu saldırıların sürecini takip ediyor mu? Bu alana özel bir ilgi gerektiğini düşünüyor musunuz?" sorularını yanıtladı.
BM'nin krizin başından beri bu konuyu ele aldığını ve brifinglerinde dile getirdiğini aktaran Dujarric, "Çok ciddi şekilde konuya ilgi gösteriyoruz. DSÖ daha önce de dile getirdiğim üzere hastane konusuna odaklanmış durumda. Defaatle hastanelerin korunması gerektiğini, çatışmada kullanılmayacağını, hedef alınmayacağını ve çatışma aracı olarak kullanılmamaları gerektiğini söyledik. Buna odaklanmaya devam edeceğiz. " açıklamasında bulundu.
Dujarric, BM'nin bu saldırılarda bir "model" görüp görmediğine ilişkin ise sadece, "Çatışma sonlandıktan sonra hesap verme süreci olmak zorunda." cevabını verdi.
Londra merkezli araştırma grubu Forensic Architecture, "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki hastanelere, hastane çevrelerine ve tıbbi altyapıya yapılan İsrail saldırılarını anlatan yüzlerce haberi analiz ettikten sonra İsrail'in bölge genelindeki hastanelere saldırılarını, "doğrudan hedefleme, kuşatma ve işgal" şeklinde tanımlamıştı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.