BM, Suriye'deki insani ihtiyaçların en üst seviyeye ulaştığı konusunda uyardı
Msuya, BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye'deki insani durum hakkında yaptığı bilgilendirmede, "Suriye halkı derin bir insani krizle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. 16 milyondan fazla insan, yani nüfusun yüzde 70'inden fazlası yardıma ihtiyaç duyuyor, bunun dörtte üçü kadın ve çocuklardan oluşuyor." ifadelerine yer verdi.
- Yerinden edilmeler "şaşırtıcı derecede" yüksek
Suriye'de yerinden edilme oranlarına dikkati çeken Msuya, "6 milyondan fazla Suriyeli, çoğunluğu komşu ülkelerde, mülteci veya sığınmacı olarak yaşamaya devam ediyor." dedi.
Msuya, kadınların ve kız çocuklarının bu krizden daha çok etkilendiğini belirterek, "Suriye'nin kuzeyinde (ailelerin dağılması nedeniyle) kadın reisi olan haneler, erkek reisi olan hanelerin iki katı oranında ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını bildiriyor." ifadelerine yer verdi.
BM Yetkilisi, bu yıl bölgeye 4,1 milyar dolar yardım yapılmasının kararlaştırıldığını ancak mevcut yardımların 1 milyar doların altında kaldığını, bu nedenle çocuk yaşta zorla evlendirilen kız çocukların ve çocuk işçilerin sayısının arttığını kaydetti.
- Türkiye'den yardım geçişleri mağdurlara "can simidi" oluyor
Joyce Msuya, Suriye'deki ihtiyaç sahibi insanlara dış yardımların ulaştırılmasıyla ilgili, "Bu insanlar için Türkiye'den sınır ötesi (yardım) geçişleri bir can simidi olmaya devam ediyor. Bu, sadece yardım malzemelerinin geçişini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda yardımın etkili ve verimli şekilde dağıtılmasını sağlamak için BM personelinin değerlendirme ziyaretlerini de kolaylaştırıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Suriye'de yerinden edilenlerin yarısına yakınının İdlib ve Halep'in kuzeyinde bulunduğu bilgisini paylaşan Msuya, "Sürdürülebilir bir çözümün anahtarı, çatışmanın kesin olarak sona ermesidir." şeklinde konuştu.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.