BM: Myanmar'da ülke içinde yaklaşık 2 milyon kişi yerinden edilmiş durumda
BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Myanmar ile ilgili yeni rapor yayımladı.
Raporda, "Myanmar'da devam eden çatışmalar ve muson selleri, yeni yer değiştirmelere, sivil kayıplarına ve sivil mülklerin tahrip olmasına neden olmayı sürdürüyor. Bu durum Myanmar'da zaten vahim olan insani durumu daha da kötüleştiriyor. Yaklaşık 2 milyon kişi şu anda istikrarsız koşullar altında ülke içinde yerinden edilmiş durumda ve hayat kurtarıcı yardıma ihtiyaç duyuyor." ifadeleri yer aldı.
Raporda, yerel ve uluslararası insani yardım ortaklarının, derinleşen ihtiyaçlara yönelik yardım ölçeklerini artırmaya devam ettiği ve 2023'ün ilk yarısında en az 1,8 milyon kişiye ulaşıldığı kaydedildi.
BM'nin Myanmar'da mayısta yaşanan Mocha Kasırgası ve 2023 yılı insani müdahale planı kapsamında başlattığı 887 milyon dolarlık yardım çağrısının ise yalnızca yüzde 28'lik kısmının finanse edildiği belirtilen raporda, ülkedeki insani ihtiyaçların karşılanabilmesi için ek mali desteğe ihtiyaç olduğu da aktarıldı.
Myanmar'daki askeri darbe
Myanmar ordusu, 2020 genel seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu.
Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.