BM: Çatışmaların sürdüğü Suriye'de halk her zamankinden daha fazla yardıma muhtaç
Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Suriye'deki çatışmalar nedeniyle bölge halkının her zamankinden daha fazla insani yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.
BM Acil Yardım Koordinatörlüğü görevinden ayrılmaya hazırlandığını belirten Griffiths, "Suriye halkının acılarının hala devam etmesi bana da acı veriyor. Çatışmaların herhangi bir döneminde olduğundan daha fazla insanın yardıma ihtiyacı var. Son değerlendirmelere göre bu sayı 16,7 milyon." ifadelerini kullandı.
Griffiths, "Suriye genelinde 7 milyondan fazla insan yerinden edilmiş durumda. Bu rakamı yalnızca Sudan geride bırakıyor. Milyonlarca kişi ise komşu ülkelerde ve ötesinde mülteci olarak yaşamaya devam ediyor." dedi.
BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Suriye'deki insani ihtiyaçlar artmaya devam ederken, yardımlar için gereken finansmanın sağlanamamasıyla ilgili endişelerini paylaşarak "Ancak yeterli finansman olmadan bunu yapamayız." diye konuştu.
"Geçtiğimiz üç yılda, İnsani Yardım Planı finansmanında sürekli bir azalma gördük; 2021'de finanse edilen yüzde 55'ten geçen yıl yalnızca yüzde 39'a geriledi." diyen Griffiths, bunun, "krizin başlangıcından bu yana görülen en büyük finansman açığı" olduğunu vurguladı.
"Geçtiğimiz üç yılda, İnsani Yardım Planı finansmanın fonlanmasında sürekli bir azalma gördük. 2021'de finans ihtiyacının yüzde 55'i toplanabilirken geçen yıl bu oran yüzde 39'a geriledi." diyen Griffiths, bunun, "krizin başlangıcından bu yana görülen en büyük finansman açığı" olduğunu vurguladı.
Geçen yıl yaşanan yıkıcı depremlerin ardından, Suriye hükümetinin acil durum tedbirlerini benimsediğini söyleyen Martin Griffiths, "Türkiye hükümeti de kendi tarafında aynısını yaparak yardım çalışmalarına acil erişim izni verdi." diye konuştu.
BM Acil Yardım Koordinatörü, "ekonomik krizin derinleştiği ve Gazze'deki gelişmelerden kaynaklanan bölgesel gerilimlerin bölgeye yayılma tehlikesinin bulunduğu" bir dönemde, çözüm için bir sonraki doğal felaketin beklenmesinin doğru olmayacağını kaydetti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.