Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

BİZİM ALLAH'IMIZ VAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada "Çok enteresandır. Birilerinin topu tüfeği varsa, hilesi hurdası varsa, neyi olursa olsun bizim Allah'ımız var. Bize o yeter. Bize millet yeter millet, siz yetersiniz. Allah bes baki heves" dedi.
BİZİM ALLAH'IMIZ VAR
18 Aralık 2013 01:00:00
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada "Çok enteresandır. Birilerinin topu tüfeği varsa, hilesi hurdası varsa, neyi olursa olsun bizim Allah'ımız var. Bize o yeter. Bize millet yeter millet, siz yetersiniz. Allah bes baki heves" dedi.

- HİÇBİR TEHDİDE BOYUN EĞMEYECEĞİZ. İstedikleri kadar çirkin yollara tenezzül etsinler, kirli ittifakların içine girsinler, buradan bir kez daha tekrar ediyorum.

- ÇETELER İSTİKAMET ÇİZEMEZ. Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevrelerini alanlar istikametiyle oynayamazlar. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, ameliyat yapılacak bir ülke değildir.

- KİMİN HESABI VARSA SANDIĞA GELSİN. Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güvenleri varsa, 30 Mart'ta seçim var. Seçimlere girsinler, milletle orada görüşsünler.

- ALLAH BES, Bu00c2Kİ HEVES :Birilerinin topu tüfeği varsa, hilesi hurdası varsa, neyi olursa olsun bizim Allah'ımız var. Bize o yeter.

- BİZİM YÜZYILIMIZ OLACAK. Türkiye zincirlerinden kurtulmuş şekilde 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek. Bu bir müjdedir, 21. Yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'ndeki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe Allah'ın izniyle geri adım atmayacağız. Haktan ve hak mücadelesinden asla ayrılmayacağız. İstedikleri kadar çirkin yola tevessül etsinler, istedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Türkiye'de artık söz artık milletindir, karar milletindir, yetki milletindir" ifadelerini kullandı. Türkiye'de yaşanan son gelişmeler hakkında da açıklama yapması beklenen Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

SÖZ MİLLETTİNDİR

Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. İstedikleri kadar çirkin yollara tenezzül etsinler, kirli ittifakların içine girsinler, buradan bir kez daha tekrar ediyorum. Türkiye'de artık söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir. Mühür milletin elindedir.

AYARLARIMIZI DEĞİŞTİREMEZLER

Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Arkasına sermayenin medyanın gücünü alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevrelerini alanlar istikametiyle oynayamazlar. Ayarlarımızı değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Ak Parti iktidarı buna izin vermez.

İZİN VERMEYİZ

Kimin ne hesabı varsa, kendilerine güvenleri varsa, 30 Mart'ta seçim var. Seçimlere girsinler, milletle orada görüşsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsaade etmeyiz. Türkiye bir muz cumhuriyeti değil. Çiğnenecek üçüncü sınıf bir kabile devleti değildir. İçerden ya da dışardan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz. Benim ülkemde çirkin tuzaklar kuramaz. Terör bu millete diz çöktüremedi. Çöktüremez ve çöktürmeyecek.

BAŞIMIZ DİK VE AK GELDİK

Filistin'de hep hakkın yanında olduk. Mısır'da hep hakkın yanında olduk. Suriye'de hakkın mazlumun mağdurun yanında olduk, dimdik durmaya devam edeceğiz. Dün akşam Meksika Cumhurbaşkanı ve heyetiyle bir yemek yedik ve gündeme yine Mevlana geldi. Onlar Rumi olarak tanıyorlar. Bugün arkadaşlarım kendilerine İspanyolca bir mesnevi hediye edeceklerdi. Nereden nereye bu mesajlar gidiyor, yine gidecek. Bu yaşıma kadar Konya'ya, diğer 80 vilayetin hepsine başımız dik ve ak geldik. Bundan sonra da Hazreti Mevlana'nın, Kılıçarslan'ın huzuruna başımız dik alnımız ak çıkacağız.

BİRİNDEN ALIP DİĞERİNE VERMİYORUZ

İşte başörtüsü zulmünü ortadan kaldırdık. Üniversitelerimizde çocuklarımız istedikleri gibi eğitimlerini görüyorlar, kamuda hanım kardeşlerimiz başı açık yada örtülü çalışabiliyorlar. Vekiller tıpkı asiller gibi başı açık ve başı örtülü vazife yapabiliyorlar. Biz yasakları kaldırıyor milletimizin önüne seçenekler koyuyoruz. Hiçbir dayatma içinde değiliz. Dikkatinizi çekiyorum birinden alıp diğerine vermiyoruz.

21. YÜZYIL TÜRKİYE'NİN YÜZYILI OLACAK

Türkiye dayanışma ile birlikle kardeşlikle büyüyecek. Son bir yılda terör nedeniyle Konya'da bir şehidimiz gelmedi. Türkiye'nin herhangi bir vilayetine terör yüzünden bir tek şehit gelmedi. Şu anda Doğu ve Güneydoğu illeri de bu farklı havayı teneffüs ediyor. Her alanda bir canlanma var. ekonomide sosyal hayatta çok ciddi bir canlanma var. Türkiye zincirlerinden kurtulmuş şekilde 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek. Bu bir müjdedir, 21. Yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak.

KONYA BİZE REHBER OLDU

Konya'nın çok ayrı bir yeri var. Konya bu yolculukta bize rehber oldu. Yolumuzu aydınlatan fener oldu. Konya en zor zamanlarda en sıkıntılı dönemlerde bize yol gösteren bir kutup yıldızı oldu. Pınarhisar Cezaevi'nden bugüne kadar ne zaman başımız dara düşse, bir sıkıntı olsa, Konya'nın hayır dualarını her zaman yanımızda yüreğimizde hissettik. Sizin destekleriniz, sizin hayır dualarınız sayesinde karanlıklar aydınlığa çevrildi, zorlar kolay oldu. 11 yıl boyunca siz bize ne emrettiyseniz, hangi talimatı verdiyseniz biz onun yerine getirmenin mücadelesi içinde olduk. Siz neden sakındıysanız, neyi sakıncalı gördüyseniz biz de oradan uzak durduk."