Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2434.32
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bitmeyen rüyalarımda hep sen varsın! Hyundai Tucson

Türkiye’de ve dünyadaki otomobil sürücülerinin tutkusu haline gelen Hyundai Tucson’un makyajlı versiyonu, yeni 1.6 litre dizel motoru ve teknolojik donanımlarıyla Türkiye’de satışta. Yolda, arazide banamısın demeden ilerleyen yeni Tucson için, ‘Keşke benim olsa’ diyeceksiniz.
Bitmeyen rüyalarımda hep sen varsın! Hyundai Tucson
10 Eylül 2018 12:58:00
Türkiye’de ve dünyadaki otomobil sürücülerinin tutkusu haline gelen Hyundai Tucson’un makyajlı versiyonu, yeni 1.6 litre dizel motoru ve teknolojik donanımlarıyla Türkiye’de satışta. Yolda, arazide banamısın demeden ilerleyen yeni Tucson için, ‘Keşke benim olsa’ diyeceksiniz.

FIRAT İPEK

Hyundai tutkunlarının ve otomobil gazetecilerinin merakla beklediği makyajlı yeni Tucson’un tanıtımı Antalya’da gerçekleşti. Otomobil kullanıcılarını ve okuyucularımızı bilgilendirmek adına deneyimlediğimiz yeni Hyundai Tucson her şeyden önce güçlü, zarif ve şık duruşuyla sizi kendisine aşık edecek. Direksiyon koltuğuna geçtiğinizde hem ev konforu yaşayacak hem de özgüveniniz artacak. Tucson’un asfalttaki yol tutuşunu anlatmama gerek yok fakat orman ve taşlı yollarda da oldukça rahat ve güvenli bir şekilde ilerliyor. Tasarımından, moturuna, teknik donanımından teknolojisine kadar ziyadesiyle kullanıcısını memnun edecek olan makyajlı Tucson’a sahip olmak için acele edin. Şimdi sizleri yeni 1.6 litre dizel motor seçeneğiyle satışa çıkan Hyundai Tucson’un özellekleriyle baş başa bırakıyorum.

19 inç jantlar ilgi çekiyor

Hyundai Tucson, basamaklı ızgarası, LED farları, geniş girişli ön tamponu, ikiye ayrılmış sis farları ve gündüz sürüş lambalarıyla dikkat çekiyor. Öndeki değişim ile sportifliğini zinde tutan otomobil, arka tarafta da benzer yeniliklere imzasını atıyor. Köşeleri yumuşatılan arka farlara LED özelliği eklenirken, tamponun alt kısmı ve egzoz çıkışları da değişen diğer parçalar. Ayrıca, yeni tip 19 inç jantlar ile hareket eden otomobil son derece ilgi çekiyor.

Daha modern ve kaliteli iç mekan

Yeni Tucson’da, havalandırma ızgaralarının tasarımı değiştirilirken üzerine eklenen krom kaplamalarla da daha şık bir görünüm elde edilmiş. Kokpitin üst kısmı tamamen değişirken aynı zamanda alt kısımla birleşim yeri de deriyle kaplanarak daha modern ve daha kaliteli bir his sunuluyor. i30 ve Santa Fe modellerinde de kullanılan 8 inç dokunmatik multimedya sistemi de aracın bir diğer yeni özelliği.

1.6 litre dizel motoruyla rakip tanımayacak

Hyundai Tucson’un makyajla beraber gelen en önemli yeniliği şüphesiz 1.6 litrelik dizel motoru ve yeni nesil HTRAC elektronik dört tekerlekten çekiş sistemi. Ana rakiplerinin dizel otomatik satış oranı yüzde 70’den fazla olduğundan, Tucson da merakla beklenen yeni nesil Euro 6D normundaki 1.6 litre dizel motoruyla rekabete ortak olacak. 136 beygir gücündeki yeni motorun 320 Nm maksimum torku, aracı verimli bir şekilde ivmeletirken aynı zamanda 4.8 litrelik karma tüketimiyle de son derece ekonomik bir tablo çiziyor.

Oh: Türkiye’ye güveniyoruz, mevcut kapasitemizi koruyacağız

Tucson lansmanında sohbet ettiğim yeni Başkan ve CEO Ickkyun Oh, ‘Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu çok çalışarak düzelteceğine inanıyorum. Hyundai olarak da mevcut personel ve üretim kapasitemizi koruyacağız” dedi. Türkiye’deki görevine 1 Ağustos’ta başlayan Başkan Oh yeni model Tucson’la ilgili de “Tucson, hızla büyüyen SUV segmentine paralel olarak, Hyundai’nin Türkiye’de de en çok satan modellerinden biri” dedi.

Göker: 6 bin adet satmayı düşünüyoruz

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Tucson’un cesur tasarımı, yüksek güvenlik seviyesi ve yeni nesil 1.6 litrelik dizel motoruyla yeni ve sadık tüketicilerimizi etkileyeceğiz. Bu yıl toplam olarak 6.000 adet satmayı hedefliyoruz” diye konuştu.