Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.29
Gram Altın
2911.98
BIST 100
9676.44
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

130 komando Zeytin Dalı Harekat Bölgesi'ne uğurlandı

Bitlis'ten, Zeytin Dalı Harekat Bölgesi'nde görev alacak 130 komando, dualar eşliğinde görev yerlerine uğurlandı.
130 komando Zeytin Dalı Harekat Bölgesi'ne uğurlandı
27 Eylül 2023 12:40:09
Bitlis'ten, Zeytin Dalı Harekat Bölgesi'nde görev alacak 130 komando, dualar eşliğinde görev yerlerine uğurlandı.

Tatvan Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda düzenlenen uğurlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Vali Erol Karaömeroğlu, Zeytin Dalı Harekat Bölgesi'ne gönderilecek olan 130 komandoyu dualar eşliğinde uğurlamak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Törende konuşan Vali Karaömeroğlu, bugüne kadar birçok uğurlama ve yolcu etme anı yaşadıklarını ancak bu törenin heyecan verici ve gurur verici olduğunu ifade etti. Şu sözlerle devam etti:

"Bugün, Suriye'ye giden bu evlatlarımız, ulusal güvenliğimize katkıda bulunmak ve terörle mücadeleye destek vermek amacıyla şehadeti göze alarak adeta bir gül bahçesine girercesine hareket etmektedirler. Kan ve gözyaşının sıkça aktığı bu coğrafyaya, 130 kahramanımızı göndermek üzereyiz. İnşallah 6 ay sonra, görevlerini başarıyla yerine getirmiş bir birlik olarak sizi tekrar burada coşkuyla karşılarız. Bu kahraman evlatlarımız sayesinde terör örgütlerini mağlup ettik ve etmeye devam edeceğiz. Kahraman ordumuzun Suriye'deki kahramanca davranışları, tarihimizi altın harflerle yazmıştır. Hilalimiz, mazlumlara umut, zalimlere ise korku salmıştır."

Vali Karaömeroğlu komandolara başarılar diledi

Vali Karaömeroğlu, komandolara görevlerinde başarılar diledi ve sözlerini şu şekilde tamamladı: "Sınırlarımızda yaşadığımız bu zorlu süreçte, birbirimize kenetlendiğimiz sürece bu ülkenin sırtını yere getirebilecek hiçbir güç yoktur. Duruşunuz zalimlere korku, mazlumlara ise umut olsun. Rabb'im yollarınızı açık etsin, size güç versin ve ayağınıza taş değdirmesin. Rabb'im ordumuzu muzaffer eylesin. Suriye'deki aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, terör örgütlerinin Türkiye'nin sınır bölgelerinde tehdit oluşturması nedeniyle 20 Ocak 2018'de Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatıldığını hatırlattı. Daha önce gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı'nı da anımsatan Tanrıverdi, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu harekatta 54 vatan evladı şehit olmuştu. Şehitlerimiz arasında jandarma komandolarımız da yer alıyordu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ordusu, jandarması, polisi, güvenlik kuvvetleri ve istihbarat birimleriyle yurt içinde güvenlik, asayiş, barış ve huzur ortamını sağlamıştır ve bu sistemi kurgulamıştır. Mazlumların yardımına giden jandarma ve polis, harekat bölgesindeki çalışmalarına kesintisiz devam etmektedir. Şimdi bu görevi sizler devraldınız. Bunu en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Komandolarımızla gurur duyuyoruz."

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, silah arkadaşlarının Türkiye'nin her köşesinde huzur ve güveni sağlamak için fedakarlık, kararlılık ve cesaretle görevlerini yerine getirdiklerini belirtti. Şimdi ise ülkenin bekası için Zeytin Dalı Harekat Bölgesi'nde görev yapacaklarını ifade eden Subaşı, şu sözleri ekledi:

Aileleriniz bizlere emanet

"Bu görev, terör örgütlerinin faaliyetlerini engellemek ve bölge insanının güvenliğini sağlamak amacıyla size tevdi edilmiştir. Görevinizi başarıyla ve onur duyarak yerine getireceğinize inanıyorum. Bugün burada sizleri yolcu ederken, geride bıraktığınız ailelerinizin bizlere emanet olduğunu ve milletimizin dualarının sizlerle olduğunu asla unutmayın."

Tören sırasında Komando Marşı okundu ve İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani dua etti. Ayrıca, bir kurban kesildi. Duygusal anların yaşandığı törende, Vali Karaömeroğlu, Tümgeneral Tanrıverdi, Tuğgeneral Subaşı, Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu ve aileler, dualarla komandoları uğurladı.