Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Birlik ruhunu dünyaya haykıracağız

Birlik ruhunu dünyaya haykıracağız
09 Ağustos 2018 10:50:00

Özlem Doğan/ İstanbul

Muş'un Malazgirt ilçesinde Okçular Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Muş Valiliği ve Malazgirt Kaymakamlığının organizasyonuyla Malazgirt Zaferi'nin 947'inci yıldönümü kutlamaları tanıtım basın toplantısı gerçekleştirildi. Malazgirt Zaferi'nin 947'inci yıldönümü kutlamaları tanıtım basın toplantısına yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Toplantıya Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Muş Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Malazgirt Belediye Başkanı Soner Kırlı, siyası parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk kültürünü tanıtıyoruz

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız, Malazgirt Zaferi'nin 947'inci yıldönümü öncesinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Medeniyetimizin geniş bir bölgeye yayıldığından hareketle; Türk kültürünün çok daha iyi tanıtılıp aktarılması için elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz " diye konuştu.

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan da yaptığı açıklamada, etkinlikler kapsamında 26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Malazgirt'te ağırlayacağız. Birlik ruhunu, ümmet şuurunu yeniden gür sesle Malazgirt'ten, Ahlat'tan bütün Anadolu'ya ve dünyaya haykırmış olacağız. Bu etkinlikler Malazgirt, Muş, Ahlat, Bitlis hatta Van için çok büyük turizm potansiyeli ve kültürel bir hareketlilik oluşturacak. O itibarla Malazgirt halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.