Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.99
Gram Altın
2324.72
BIST 100
9099.73
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bir numaramız Türkiye

Türk u2013 Arap Araştırma ve Strateji Enstitüsü ve Tunus Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Tunus'a giden Milat, Cumhurbaşkanı Marzouki, Başbakan Yardımcısı Saidi ve İnsan Hakları Aktivisti Hedli ile görüştü. Devrim sonrası ilk kez Tunus'ta bir Türkiye Gazetesini makamında kabul eden üç önemli isimden Türkiye'ye anlamlı mesajlar:
Bir numaramız Türkiye
23 Haziran 2013 15:16:00
Türk u2013 Arap Araştırma ve Strateji Enstitüsü ve Tunus Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Tunus'a giden Milat, Cumhurbaşkanı Marzouki, Başbakan Yardımcısı Saidi ve İnsan Hakları Aktivisti Hedli ile görüştü. Devrim sonrası ilk kez Tunus'ta bir Türkiye Gazetesini makamında kabul eden üç önemli isimden Türkiye'ye anlamlı mesajlar:
ASLAN DEĞİRMENCİ / TUNUS

Türk u2013 Arap Araştırma ve Strateji Enstitüsü ve Tunus Turizm Bakanlığının davetlisi olarak Tunus'a giden Milat, Cumhurbaşkanı Marzouki, Başbakan Yardımcısı Saidi ve İnsan Hakları Aktivisti Hedli ile görüştü.

Görüşmede Tunus Cumhurbaşkanı Moncef Marzouki, "Tarihten gelen sağlam ilişkilerimiz var. Artık tarihte kalmayıp aramızda güzel ilişkiler inşa etmeyi umuyoruz" dedi.

Emin olun kalbimizdesiniz

"Türkiye bizim için çok önemli, gelecek için ciddi adımlar atıyoruz" diyen Marzouki, "Emin olun Türkiye her an kalbimizdeu2026 Ve Türkiye zorlu süreçte de yanımızda. Tunus artık normalleşiyor ve Türkiye ile olan işbirliğimizi de gelişiyor. Biz her alan da daha başarılı işlere birlikte imza atacağımızdan eminiz" şeklinde konuştu.

Her alanda işbirliği teklifi

Tunus Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ridha Saidi ise, "Devrim sonrası Türkiye bizi ciddi anlamda maddi ve manevi destek verdi. Şuanda da ekonomi alanında ortak çok ciddi projelerimiz var. Türkiye bizim en ciddi stratejik ortağımız. Biz tüm ilişkilerimizde ve her alanda Türkiye'yi ilk sıraya almak istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin deneyiminden faydalanmak istiyoruz

"Türkiye'nin birikiminden ve tecrübesinden faydalanmak en büyük arzumuz" diyen Saidi, "Özellikle teknoloji ve sanayi alanında çalışmalara ihtiyacımız var. Belediyecilik yani yerel yönetimler konusunda da Türkiye'nin deneyiminden faydalanmak istiyoruz" dedi.

İşadamlarına çağrı

Girişimci Türk İşadamlarına destek olmaya hazır olduklarını açıklayan Saidi, "Türkiye'den gelen işadamları da var. Ciddi görüşmelerimiz ve çalışmalarımız oluyor. Ortak çalışmalardan memnunuz. Bizimle çalışmak isteyen işadamlarına her türlüğü desteği veriyor ve yardımlarımızı esirgemiyoruz. Bizim bayrağımız bile bir. Okullarımızda Türkçe seçmeli dersler başladı. Bilimsel araştırmalar için ortak girişimlerimiz var. Tunus'ta kısa süre sonra Türkiye Kültür Merkezi oluşturacağız. Biz her alanda kardeşlerimizden yeni projeler ve girişimler bekliyoruz. Özellikle Türkiye'den sanayici kardeşlerimizi Tunus'a bekliyoruz" diye konuştu.

Hedef büyük

"Devrimden sonra yatırım yüzde 80 oranında arttı" diyen Saidi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ekonomik devrim yaşanıyor. Çok daha iyi olacak. Biz Türkiye'nin Afrika'ya açılan kapısı olmayı umud ediyoruz. Tabi Avrupa ve Asya'ya da Türkiye üzerinden açılmak en büyük hedeflerimiz arasında. Gelecekten yana şüphelerimiz yok. İstikrarı sağladık. Demokratikleşme için ciddi çaba sarf ediyoruz. Anayasa çalışmalarımız sürüyor. Kısa sürede hayata geçireceğiz inşallah. Yargı, seçim ve basın için reform çalışmalarımız var. Öncelikle eski rejimden kalan antidemokratik uygulamaları sonlandırıyoruz. Yolsuzluk ile ciddi mücadele başlattık. Bu konuda komisyonlarda kurduk. Tunus'u geçmişinden arındırmak için mücadele ediyoruz. Türkiye'de yaşanan 12 Eylül darbesini, 28 Şubat'ı biliyorum. O yıllarda kardeşlerimiz ciddi sıkıntılar çekti. Biz çok üzüldük Türkiye'de yaşananlara. Bizler de cezaevlerine girdik, ciddi sorunlar yaşadık. Şimdi Türkiye'ye gittiğimde değişim ve dönüşümü gözlüyor, çok mutlu oluyorum. İnşallah daha da iyi olacak. Biz de gerekli dönüşümü tamamladığımızda her şey çok daha iyi olacak."

Birlikte hareket etmeliyiz

Zeytuna Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Hedlide, "Müslüman ülkelerin akademik birliğine ihtiyaç var. Müslüman ülkeler ekonomik, sosyal, bilimsel alanlarda bir araya gelmelidir. Bu kapsamda biz ESAM'dan ciddi bir destek alıyoruz. İHH'yı da yakından takip ediyoruz. Biz özellikle Türkiye'ye bu açıdan çok önem veriyoruz. Devrim ile yeni bir Tunus var. Özgür ve hürriyetine kavuşan Tunusu2026 Buna öncülük eden STK'larımız var. Rejimin değişmesi ile sivil inisiyatifin oluşmasının önü açıldı. Halk artık siyasetçisinden çekinmiyor, oto kontrolü sağlıyor ve değişimin tamamlanması için direnç gösteriyor. Her geçen günde insan hakları konusunda büyük gelişmeler yaşanıyor. Ama daha iyi olması için çaba sarf etmeliyiz. Bu kapsamda Türkiye'deki STK'lar ile birlikte hareket etmek istiyoruz. Her alandaki sivil toplum örgütlerinin birikimlerinden faydalanmak istiyoruz" dedi.

KALBİMİZDEKİ ÜLKE TÜRKİYE

Tunus Cumhurbaşkanı Moncef Marzouki: "Emin olun Türkiye her an kalbimizdeu2026 Ve Türkiye zorlu süreçte de yanımızda. Tunus artık normalleşiyor ve Türkiye ile olan işbirliğimiz de gelişiyor. Biz her alanda daha başarılı işlere birlikte imza atacağımızdan eminiz."

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan