Binlerce çiftçiyle dijital tarım
Vodafone Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunma hedefiyle TABİT ortaklığında Aydın'da hayata geçirdiği Vodafone Akıllı Köy projesi meyvelerini vermeye başladı. Dünyanın ve Türkiye'nin ilk akıllı köyü olarak gösterilen Vodafone Akıllı Köy, geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren yeni nesil kırsal yaşam şekliyle, hem Türkiye'deki diğer köy ve kırsal yerleşkelere, hem de diğer Vodafone ülkelerine örnek olacak modeli sunuyor. Tüm iş ortaklarının katkısıyla 10 yılda yaklaşık 28 milyon TL'lik yatırım yapılması planlanan Vodafone Akıllı Köy'deki teknoloji ve nitelikli bilgi uygulamalarıyla 5 yılda 642 bin çiftçiye ulaşılarak toplam 15 milyar TL'lik ekonomik değer oluşturulması hedefleniyor.
TARIMSAL SULAMADA YÜZDE 20 TASARRUF
Vodafone Akıllı Köy'de uygulanan akıllı model ile bitkisel üretim maliyetlerinde yüzde 22, hayvansal üretim maliyetlerinde yüzde 20 tasarruf sağlanırken, verimliliği ortalama yüzde 10 artırmak mümkün olacak. Uçtan uca dijital teknolojilerle donatılan Vodafone Akıllı Köy, çevresel kalkınmaya da katkı sağlayacak. Akıllı sistemleri sayesinde toprak ve su kirliliğinin önüne geçerek tarımsal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlayan Vodafone Akıllı Köy'de tarımsal sulamada en az yüzde 20 tasarruf elde edilecek. Vodafone Akıllı Köy'de modern sera uygulamalarından toplu sağım ve süt soğutma sistemine, su ve gübre yönetim merkezinden toprak analiz laboratuvarlarına kadar çiftçilerin hayatını kolaylaştıran pek çok imkan sunuluyor.
HEM TARIM HEM YAŞAM STANDARDI GELİŞİYOR
Bütün sektör kollarındaki müşterilerinin "dijital yol arkadaşı" olmayı hedeflediklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi: "Vodafone Akıllı Köy ile geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren yeni nesil bir kırsal yaşam modeli sunuyoruz. Bu modelle, dijitalleşmenin gücüyle hem tarımsal üretimde verimliliğin artırılmasını, hem de çiftçimizin sosyal yaşam standartlarının yükseltilmesini hedefliyoruz." uf06e
Akıllı sulama ocakta geliyor
Vodafone Akıllı Köy'de Ocak 2018 itibariyle kullanıma sunulması planlanan, aile çiftçiliğine özel Akıllı Sulama Otomasyonu ile çiftçiler, tarlalarının sulamasını akıllı telefonlarından uzaktan kontrol ederek tasarruf sağlayacak.
KÖY KÖY GEZİLECEK
Çiftçiler arasında akıllı telefon sahipliğini yüzde 60'a çıkaran Vodafone, Akıllı Köy projesi için "Çiftçi Çözüm Ortağı" adıyla bir çiftçi satış kanalı da kuruyor. Buna göre, ilk yılında Türkiye'de tarımın yoğun yapıldığı 15 ildeki köyler tek tek gezilerek, çiftçilere hem Vodafone ürünleri, hem de tarım teknolojileri ulaştırılacak.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.