Bilimsel olarak kanıtlandı! Siğillerin kökünü kazıyor
Siğiller, cildimizin üst tabakasına bir virüsün yerleşmesi sonucu ortaya çıkan, iyi huylu deri kabartılarıdır. Siğile neden olan virüslere HPV (human papillomavirus) denir. Bir şekilde cildinizde kesik ya da yaralanma olduğunda bu virüslerden birini kapma olasılığınız yükselir. Siğiller genellikle tehlikeli değillerdir ancak çirkin bir görüntü oluşturabilir ve bulaşıcı olabilirler. Sizin için siğillerin çıkmasını sonsuza dek durdurmanıza yardımcı olacak en iyi doğal yolları bir araya getirdik. İşte siğillerden kurtulmanın doğal yolları…
Çay ağacı yağı
Çay ağacı yağı güçlü bir antiseptiktir ve siğillerin çıkmasına sebep olan bakterileri öldürür. Birkaç damla çay ağacı yağını iki yemek kaşığı suya damlatın ve siğillerinizin üstüne sürün. Kurumasını bekleyin. Günde 5 ila 6 kere tekrarlayın.
Propolis
Propolisin antiviral ve antibiyotik özelliği siğillerinizden kurtulmanıza yardımcı olur. Siğilli bölgeye birkaç damla propolis uygulayın. Daha sonra üstünü pamuk yardımı ile kaplayın. Günde iki kez tekrarlayın.
Hint yağı
Hint yağından sonuç almanız birkaç haftanızı alabilir ancak siğillerden sonsuza dek kurtulmak için harika bir yoldur. Siğilleriniz üzerine hint yağı sürüp kurumasını bekleyin. Günde 2 ila 3 kere tekrarlayın.
Elma sirkesi
Elma sirkesinin asidik içeriği siğillerinizden hızlı ve etkili bir şekilde kurtulmanızı sağlar. Bir pamuğu elma sirkesine batırın ve siğilinizin üstüne yerleştirin. Pamuğu bant yardımı ile sabitleyin. Sabah olduğunda pamuğu çıkarın. Bir hafta boyunca her gece tekrarlayın.
Sarımsak
Sarımsağın mikrop öldürücü özelliği sizi çeşitli virüs, bakteri, mantar ve parazitlere karşı korur. Birkaç diş sarımsağı ezip posasını siğilinize sürün. Siğiliniz yok olana kadar günde bir kere tekrarlayın
Muz kabuğu
Muz kabuğu cildi iyileştiren ve yenileyen enzimler içerir. Bu yüzden siğil tedavisinde etkili bir yöntemdir. Siğilinize birkaç dakika boyunca muz kabuğunu sürün. Ya da muz kabuğunu bant yardımı ile siğilinizin üstüne sabitleyin. Sonuç görene kadar günde 1 kere tekrarlayın.
Kabartma tozu
Kabartma tozu iltihap önleyici ve antiseptik özellikleri sayesinde siğillerinizi kurutabilir. 3-4 yemek kaşığı kabartma tozunu bir kase suya ekleyin. Siğilli elinizi veya ayağınızı bu kasede yarım saat bekletin. Daha sonra havlu ile kurutmayın, kendiliğinden kurumasını bekleyin.
İncir suyu
İncir suyu antioksidan ve mikrop öldürücü bileşenler içerir. Sadece siğilleri değil çıkmalarına sebep olan sebepleri de tedavi edebilir. Siğilinizin üstüne bir miktar taze incir suyu uygulayın. Cildinizin incir suyunu emmesini bekleyin. Günde 3 kere tekrarlayın.
Aspirin
Aspirinin içeriğindeki salisilik asit birçok cilt problemine iyi geldiği gibi siğillere karşı da etkilidir. 3-4 aspirin tabletini ezin ve biraz su ekleyin. Karışımı siğillerinizin üzerine uygulayın. Gece boyunca bekletin.
Koli bandı
Koli bandı siğile giden oksijen kaynağını sınırlayıp kurutmak için en iyi çözümdür. Doktorlar bile bu yöntemi etkili buluyorlar. Siğilli bölgeye koli bandını yapıştırın. Siğil düşene kadar koli bandını orada bırakın. Siğilin son kalıntılarını temizlemek için sünger taşı kullanın.
Siğil Neden Olur?
Siğil, kısaca HPV olarak adlandırılan insan papilloma virüslerinin neden olduğu bir enfeksiyondur. Sadece iki tür siğil HPV kaynaklı değildir. Göbekli siğil olarak da adlandırılan molluskum kontagiosum poxvirüs ailesinden molluskum kontagiosum virüsü tarafından oluşturulur.
Seboreik siğillerde ise etken bir virüs değildir. Bunlar seboreik keratoz olarak da adlandırılır ve aslında gerçek siğil değildir ve bu nedenle bulaşıcı özellik taşımaz. Siğil neden olur sorusunun kesin bir cevabı olmasa da bağışıklık sisteminin zayıf olduğu kişilerde daha sık görüldüğünü söylemek yanlış olmaz.
100’den fazla alt tipi bulunan HPV virisünün bazı alt tipleri vücudun belirli bölgelerine spesifiktir. Ancak bu durum yakın temas ile bulaşan siğillerde geçerli değildir. Vücudun her bölgesinde herhangi bir tipte HPV virüsü kaynaklı siğil oluşabileceği unutulmamalıdır.
Cilt dışında mukozal bölgelerde de oluşabilen siğil genellikle cilt tutulumu ile sınırlıdır. Üst deri katmanlarında çoğalma eğilimindeki HPV virüsünün spesifik olarak oluşturduğu lezyon ve alt tipleri şu şekilde özetlenebilir:
Yaygın siğil oluşumunda ilişkili HPV alt tipleri başta HPV tip 2 ve HPV tip 4 olmak üzere 1, 3, 27, 29, ve 57 numaralı alt tiplerde de ortaya çıkabilir. Bu siğil tipi için en sık olarak tespit edilen etken ise HPV tip 4’tür.
Düz siğiller HPV tip 3, 10 ve 28 kaynaklı olarak meydana gelir.
Derin ayak ve el siğilleri genel olarak HPV tip 1 kaynaklı enfeksiyonlardır. Bu tip dışında 2, 3, 4, 27 ve 57 olarak numaralandırılan HPV tipleri de el ve ayak siğili gelişmesini tetikleyebilir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.