Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.21
Gram Altın
2990.19
BIST 100
8975.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Biden'ın Kovid-19 testi pozitif çıktı

ABD'deki seçimlere katılmaması gündemde olan ABD Başkanı Joe Biden'ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.
Biden'ın Kovid-19 testi pozitif çıktı
18 Temmuz 2024 07:19:50
ABD'deki seçimlere katılmaması gündemde olan ABD Başkanı Joe Biden'ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Haber: Marina Mussa

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Başkan Joe Biden'ın sağlık durumu hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Biden'ın Kovid-19 aşısı olduğu ve bu nedenle sadece hafif semptomlar gösterdiği belirtildi. Başkanın Delaware'de kendini izole edeceği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Biden'ın Las Vegas'taki bir etkinlikten sonra test yaptırdığı ve Kovid-19 testinin pozitif çıktığı ifade edildi. Başkan Biden, Delaware'de görevlerine devam edecek ve Beyaz Saray, Başkanın sağlık durumu hakkında düzenli olarak güncellemeler yapacak.

Biden'a 'Paxlovid' verildi

Açıklamada, Biden'ın doktorunun notuna da yer verildi.

Notta, Başkanın üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileriyle geldiği aktarılırken, ateşinin ve nabzının normal olduğu bildirildi.

Biden'a "Paxlovid" verildiği belirtilen notta, başkanın kendini izole edeceği belirtildi.

Yaptığı gaflar ve rakibi eski ABD Başkanı Donald Trump'la çıktığı canlı yayında gösterdiği performansı nedeniyle zihinsel ve fiziksel sağlığı sorgulanan ABD Başkanı Joe Biden, sağlık durumuyla ilgili bir sorun tespit edilmesi halinde seçim yarışından çekilebileceğini belirtti.

Röportajın bir kısmı yayımlanmadı

Biden'ın "Black Entertainment Television News"e verdiği röportajın bir kısmı yayımlandı. 81 yaşındaki Başkan, ülkenin kendisine ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, "Yaş sadece bilgelik getirir." dedi. Biden, ülkesine "iyi şeyler" yaptığını ve "daha yapılacak çok şey" olduğunu savunarak, adaylığını sürdürme niyetinde olduğunu ifade etti.

5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için adaylıktan çekilmesine neyin sebep olabileceği sorulduğunda Biden, "Eğer tıbbi bir durum ortaya çıkarsa, doktorlar gelip şu sorunun var derse olabilir." şeklinde cevap verdi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme