Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

BIÇAK SIRTI

Diyarbakır'da askeri kışlada bayrak indirilmesine sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Garnizona girip bayrağı indireni oradan indirip gereğini yapacaksın" dedi. Sürecin bıçak sırtında ilerlediğine dikkat çeken Erdoğan, "Akbabaların pusuda beklediği böyle bir süreçte 77 milyon bu gerilim tuzağına, bu istismar tuzağına düşmeyeceğiz" yorumunda bulundu.
BIÇAK SIRTI
11 Haziran 2014 09:47:00
Diyarbakır'da askeri kışlada bayrak indirilmesine sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Garnizona girip bayrağı indireni oradan indirip gereğini yapacaksın" dedi. Sürecin bıçak sırtında ilerlediğine dikkat çeken Erdoğan, "Akbabaların pusuda beklediği böyle bir süreçte 77 milyon bu gerilim tuzağına, bu istismar tuzağına düşmeyeceğiz" yorumunda bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na konuştu. Başbakan Erdoğan'ın gündeminde önceki gün Diyarbakır'da indirilen Türk bayrağı vardı. Erdoğan bu olaya tepkisi çok sert oldu. Yetkililerin görevini yerine getirmediğini belirten Erdoğan, "Garnizona girip bayrağı indireni oradan indirip gereğini yapacaksın" dedi.

Bayrağı indireni indireceksin

Doğu ve Güneydoğu'da bazı il ve ilçelerde sergilenen şımarıklığın artık sınırları zorlar noktaya geldiğini gördüklerini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çıkacak birisi garnizonun duvarlarını aşacak, ondan sonra Türk bayrağını indirecek, o Türk bayrağını indirirken orada olan görevliler seyredecek. Neymiş 'çözüm sürecini sekteye uğratmayalım.' Ne demek ya. O garnizonun içinde girip de bayrağı indireni orada her halükarda ne ise alacaksın, indireceksin, gereğini yapacaksın, yapmıyorsan, sorumlusun. Herhalde ben Ankara'dan gelip de oradaki bayrağı indireni oradan indirmeyeceğim, oradaki görevli bunu indirecek. Çözüm süreci... Böyle bir şey olmaz. Bunun gereği neyse onu yapmaya mecbursun. Askerin, polisin burada bahanesi olamaz, gereği neyse bunu yapacaksın.

Çözüm süreci sekteye uğramasın

Güneydoğu'ya, orada yaşayan tüm kardeşlerime sesleniyorum: Yollar kesiliyor ne olacak, 'çözüm süreci sekteye uğramasın.' Böyle bir mantık olmaz. Gelip yolları kesen, bu eşkıyalara, bu teröristlere orada jandarması da polisi de haddini bildirecek. Durum ne olursa olsun. Bir devletin görevi, yol emniyetini, can emniyetini, mal emniyetini sağlamaktır. Eğer sen bunları görevli olarak yapamıyorsan, orada onlara da biz bütün gerek teftiş gerek onlarla ilgili yapılması gereken uygulamayı yaparız. Bunları tekrar gözden geçireceğiz."

"Dönemin Başbakanı' diye yargılayacaklardı"

Başbakan Erdoğan, katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Genel Kurulu'nda da ifade ettiğini, 25 Aralık için hazırlanan ve sonra panik halinde imha edilen bir iddianame bulunduğunu söyledi. Bu iddianamenin, Emniyet içindeki bir grup tarafından fezleke olarak hazırlandığını ifade eden Erdoğan, hakim ve savcıların imzalarıyla usulsüz dinlemeler yapıldığını anlattı. Erdoğan, çok sayıda iş adamı, özellikle küresel ölçekte projeleri üstlenen iş adamlarının son derece keyfi iddialarla bu fezlekeye alındığını belirtti. Erdoğan, kendisinin, bu fezlekede suç örgütü lideri olarak tanımlandığını, fezlekenin bir çok yerinde "Dönemin Başbakanı" ifadesinin geçtiğini kaydetti. Erdoğan, Bakanlar Kurulu'ndaki tüm arkadaşları ve yakın çalışma arkadaşlarının, örgüt üyesi olarak gösterildiğini vurguladı. Erdoğan, "Eğer 25 Aralık'ta kirli emellerini gerçekleştirip bu darbeyi yapabilselerdi, örgüt lideri dedikleri şahsımdan başlayıp, bakan arkadaşlarımı, çalışma arkadaşlarımı, çok sayıda iş adamını tutuklayacak, Yassıada benzeri mahkemelerde, Dönemin Başbakanı diyerek yargılayacaklardı. Bunun hazırlıkları yapılmıştı" diye konuştu.

"Bu tuzağı gördük, bozduk"

Bazı iş adamlarını bu iddianamenin içine almak için çok şaşırtıcı, çok ürpertici kriterler kullandıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Bir iş adamına bakıyorlar, oğlu bu paralel yapının okullarından birinde okuyor. 'Fezlekeye almayalım' diyorlar. Sonra bir de 'gazete aboneliğine bakalım' diyorlar. O malum gazetelerden bir tanesinin abonesi değil, 'O zaman fezlekeye alalım' diyorlar. Hukuku işte bu kadar acınası duruma düşürüyorlar. Anayasa, yasalar değil şüphelinin çocuklarının okuduğu okul, abone olduğu ya da olmadığı gazete veya gazeteler, bir hukuk kriteri olarak kullanılıyor. 17 ve 25 Aralık'ta başarısız olunca, karşılarında dimdik duran bir Hükümet bulunca, bu belgeleri imha etmek istediler. Tüm bu belgeler şimdi ortaya çıkarıldı."

Büyüme devam edecek

Başbakan Erdoğan, Mayıs ayında ihracatın, geçen yılın aynı ayına göre rekor düzeyde arttığını belirtti. Erdoğan, geriye dönük 12 aylık ihracatın 156 milyar dolara çıkarak, Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamına ulaştığını kaydetti. Merkez Bankası rezervinin, 131 milyar dolara yükselerek geçen yılın Mayıs ayındaki rekor seviyesine yeniden yaklaştığını ifade eden Erdoğan, "Geçen yıl mayısta 135 milyar dolara ulaşmıştı. İnşallah şimdi onu yeniden yakalıyoruz. Borsa İstanbul geçen yıl Mayıs'ta 93 binin üzerine çıkmış, yaşanan olayın ardından 60 bine kadar düşmüştü. Şimdi 81 bin puanın üzerine çıkarak, yeniden o eski günlerdeki seviyeye doğru tırmanmaya başladı. İnşallah bu süreci muhafaza ederek, istikrar ve güveni en güçlü şekilde muhafaza ederek Türkiye'nin kararlılık içinde büyümesini sürdüreceğiz" diye konuştu.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme