Beyazıt Öztürk hakkında karar verildi
Soruşturma sonucunda, sunucu Beyazıt Öztürk hakkında takipsizlik kararı verilirken, Ayşe Çelik ve programın sorumlusu Kadir Turnalı hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.
8 Ocak tarihinde Beyazıt Öztürk'ün programına bağlanan Ayşe Çelik isimli kadının söylediği sözlerden dolayı programın sunucusu Beyazıt Öztürk ve program sorumlusu Kadir Tunalı hakkında "terör örgütü propagandası" suçundan soruşturma başlatılmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili İdris Kurt tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Beyazıt Öztürk hakkında takipsizlik kararı verildi.
Takipsizlik kararında, Ayşe Çelik'in 8 Ocak 2016 tarihinde Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show programına telefonla katıldığı anlatıldı. Ayşe Çelik'in programda terör örgütü propagandası yaptığı belirtilen kararda, Olay nedeniyle Beyazıt Öztürkün alınan savunmasında programın seyri esnasında bağlanan kişinin çocuk, ölüm gibi sözlerden bahsetmesi üzerine stüdyodaki uğultunun etkisiyle söylenenleri tam anlamadığı, bu sırada konuşulanlara hakimiyetini kaybettiği, daha sonra konuşmanın nereye gittiğini tam anlayamamakla birlikte toparlamaya çalıştığı, alkışları bu nedenle yaptırdığı şeklinde savunmuştur denildi.
Olay anındaki davranışları incelendi
Beyazıt Öztürk'ün olay anındaki durumunun anlaşılabilmesi için olay anı davranış ve hareketlerinin davranış bilimleri uzmanı Yücel Sözer'e izlettirilerek rapor alındığı belirtilen takipsizlik kararında, Gelen raporda Beyazıt Öztürk'ün önce şaşkınlık yaşadığı, sonra adı geçen şahsı anlamaya ve dinlemeye çalıştığı, yayının ilerleyen sürecinde ise yüz ifadelerinde şaşkınlık duygusunun yerini üzüntünün aldığı, devamında ise rahat tavırları ile süreci kontrol altına almaya çalıştığı görülmüştür ifadeleri yer aldı.
Beyazıt Öztürk'ün 19 Ekim 2011 tarihinde 24 şehit haberi üzerine 21 Ekim 2011 tarihli programını iptal ettiğinin tespit edildiği belirtilen takipsizlik kararında, Yine şüphelinin programdan bir sonraki gün aynı televizyon kanalının haber programına çıkarak, olay nedeniyle üzüntüsünü ve özrünü beyan ettiği, program sırasında konuya hakimiyetini kaybettiği ve kontrolü elinden kaçırdığını bu nedenle böyle bir olayın meydana geldiğini beyan ettiği anlaşılmıştır. Şüphelinin program sırasında bağlanacak kişinin mutabık kalınan soruların dışında konuşma yapacağını bilmediği, metnin dışına çıkan Ayşe Çelik'in beyanlarının niteliğini o anda tam fark edemediği, dolayısı ile kasıt olduğuna dair yeterli, somut ve inandırıcı delil elde edilemediği anlaşılmış olup, şüpheli hakkında kamu adına yürütülen kovuşturmaya yer olmadığına denilerek, takipsizlik kararı verildi. DHA
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.