Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.45
Gram Altın
2471.81
BIST 100
9551.86
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Beyaz Şehir Palandöken

Palandöken Belediyesi tarafından yayınlanan "Beyaz Şehir Palandöken" Dergisi, dopdolu içeriğe sahip yeni sayısıyla okurlarının karşısına çıkıyor.
Beyaz Şehir Palandöken
17 Ekim 2014 11:05:00
Palandöken Belediyesi tarafından yayınlanan "Beyaz Şehir Palandöken" Dergisi, dopdolu içeriğe sahip yeni sayısıyla okurlarının karşısına çıkıyor.

ADİL AKGÜL

Diğer belediyelerin tercih ettiği gibi hizmetlerin ön plana çıktığı bir dergi yerine şehir dergisi çıkarma fikri nasıl oluştu?

Biz sadece insanımızın bedeni ihtiyaçlarının değil gönlünü ferahlatacak, onu mutlu edecek organizasyonlarında yeni belediyecilik anlayışımızın içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Hatta işin bu tarafını, yıllarca ihmal edildiği için daha acil ilgilenilmesi gereken kısmı olarak görüyoruz. Derginin sadece bizim ilçemizde yaşayan insanımızın değil, Erzurum dışında yaşayan Erzurumluların, Erzurum'da okumuş ya da bir şekilde şehirle sevgi bağı kurmuş insanların, Anadolu'yu seven gönül dostlarının hayatlarını güzelleştirecek bir farklılık olmasını istedik. Memnuniyetle belirtmeliyim ki, çıkan her sayı haklılığımızı ortaya koyuyor.

Yayınlanan yazı ve fotoğraflar seçilirken hangi kriterler etkili oluyor?

Okunma kalitesi çok yüksek bir dergi hazırlıyor ve tavizsiz bir yayın politikası ile yol alıyoruz. İçi boş bir derginin ambalajı ne kadar güzel olursa olsun bir şey ifade etmeyeceğinin de farkındayız. Bu nedenle bir değerlendirme kurulu öncelikle derginin çıkacak sayısında hangi ana başlıklarda yazılar bulunacağına karar veriyor. Elbette fotoğraflar dergimizin önem sıralamasında üst sıralarda yer bulduğundan binlerce fotoğraf arasından samanlıkta iğne arar gibi okuyucumuzun gözlerini ayıramayacağı ve elbette konularımızla alakalı fotoğrafları zor beğenen bir bakış açısıyla seçiyoruz.

Derginin logosunda Kültür, sanat, tarih, edebiyat dergisi olduğunuzu belirtiyorsunuz. Bir dergi için bu kadar alan çok değil mi?

Keşke şehir dergileri sayıca çoğalsa ve tematik bir anlayışla alanlarını daraltabilseler. Kimi tarihle, kimi edebiyatla, sanatla ilgilense o alana odaklanabilse. Ancak böyle bir lüksün en azından Erzurum'da hali hazırda bulunmadığını belirtmek isterim. O zaman belediyemizin de dergiye kattığı enerjiyle elden geldikçe en geniş açıdan derginin şehrin her şeyi ile ilgilenmesinin doğru olacağına karar verdik. biz dergi olarak bunları yerimiz dar, sayfalarımız az bahanelerine sığınarak görmezden gelemezdik. Sanata gelince; onu da medeniyetimizin anlaşılması için diğerleriyle bütünleşmiş bir kilit taşı gibi görüyoruz. Burada elbette seçici bir tarafımız var, bize ait olanı gözler önüne çıkarmak ve dünyaya kattığımız estetiği göstermek önceliğini ilke olarak benimsemekteyiz.

* Spor olanakları bulamadıkları için sağlık problemleri yaşayan kadınların sorunlarını çözmeyi sokakları temiz tutmaktan daha önemsiz saymıyoruz. . Biz Beyaz Şehir Palandöken Edebiyat dergisini bu kaynağın daha gür akması için bir kanal olarak görüyoruz.