Dolar (USD)
32.67
Euro (EUR)
35.40
Gram Altın
2504.71
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Beyaz Hareket Vakfı'ndan yeni sempozyum hazırlığı

Beyaz Hareket Vakfı, II. Uluslararası Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu için hazırlıklara başladı.
Beyaz Hareket Vakfı'ndan yeni sempozyum hazırlığı
13 Şubat 2018 15:24:00
Beyaz Hareket Vakfı, II. Uluslararası Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu için hazırlıklara başladı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türk, İslam ve Dünya Siyasetindeki Yeri ve Önemini" resmeden Uluslararası Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu fikri ve altyapısını 1 yılıık Ar-ge sürecinden sonra oluşmaya başladıklarını kaydeden Beyaz Hareket Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Aydemir, "Öncelikle burdaki amacımız Cumhurbaşkanımızın Akademik olarak araştırmaktı. Bunun sonucunda çıkan çalışmayı kitaplaştırıp, başarılı bir lideri rol model almak ve bu çalışmayı halkımıza ve mazlum milletlere takdim etmekti. Sempozyuma başlarken; Dinamik genç bir ekip ile görev dağılımını oluşturduk. Cumhurbaşkanımızla bu davada yol alan siyaset, okul ve birlikte büyüdüğü dava arkadaşlarına gidip röportajlar düzenledik. Dış İlişkiler birimimiz Fransa'dan Somali'ye kadar gerek siyaset, gerek akademi sahasını davet ettiler. Bu emek ve çalışmanın sonucunda 27 Mart 2016 da 1.Uluslararası Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu gerçekleştirdik" dedi.

Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2002'den günümüze kadar sağladığı gelişim ve Erdoğan'ın liderlik kodlarının "15 Temmuz Sonrası Dünyada Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan Algısı" başlığı altında işleneceğini belirten Rıdvan Aydemir, "15 Temmuz 2016'da FETÖ tarafından organize edilen hain darbe ve işgal girişimi, Cumhuriyet tarihinin en travmatik olaylarından biri olmuş, başta milletimizin kahramanca direnişi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakanımız Binali Yıldırım, TBMM Başkanımız İsmail Kahraman, Milli İstihbarat Teşkilatı, TBMM'nin yerli/milli vekilleri, ordumuzun darbe karşıtı şerefli mensupları ve emniyet müntesipleri gibi kolluk kuvvetlerimizin de dik duruşuyla bertaraf edilmiştir. Bu bağlamda Türkiye'nin AK Parti hükümetleri ve Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2002'den günümüze hem iç politikada hem de dış politikada geldiği seviyenin hem ulusal hem uluslararası çevrelerce anlaşılması, FETÖ' nün 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi ile faaliyetlerinin hem ulusal hem uluslararası çevrelere anlatılması oldukça büyük önem arz etmektedir. İşte II. Uluslararası Recep Tayyip Erdoğan Sempozyumu "15 Temmuz Sonrası Dünyada Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan Algısı" temasıyla bu öneme istinaden düzenlenecektir" dedi.

Aydemir şöyle devam etti: "Sempozyumda düzenlenecek oturumlar ve misafir edilecek çevrelerce Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2002'den günümüze siyasi, hukuki, ekonomik, askeri, kültürel, kurumsalve genel olarak reel politik gelişimi ele alınacak olup, 15 Temmuz'da ülkemizde gerçekleştirdiği hain darbe ve işgal girişimi ile örgüte yönelik ulusal ve uluslararası mücadelelere dair bilgiler paylaşılacaktır. Bunun yanında ülkemizin 15 Temmuz öncesi ve sonrasında küresel teröre karşı verdiği mücadele,ülkemizin dünya mazlumlarına insani yardımları ile dünya insanlarına sunduğu katma değer ayrıntılı bir şekilde ele alınacaktır. Tüm bu başlıklara istinaden Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle 15 Temmuz sonrası başta Balkanlar, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya olmak üzere tüm dünya devletleri ve halklarındaki algısı resmedilecektir."

Beyaz Hareket Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Aydemir 2.Uluslararasi Recep Tayyip Erdoğan sempozyumu hakkında bilgi verdi, herkesi sempozyuma davet etti.

Sempozyum programı şöyle:

- Birinci Oturum: Yakınlarının Gözünden Recep Tayyip Erdoğan

- İkinci Oturum: 2002'den Günümüze Türkiye'nin Reel Politik Gelişimi ve Türkiye'nin Küresel Vizyonu

- Üçüncü Oturum: 15 Temmuz; Yapısı ve Eylemleriyle FETÖ

- Dördüncü Oturum: 15 Temmuz Öncesi ve Sonrası Dünyada Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan Algısı

- 4 oturum halinde düzenlenen Sempozyumun konu başlıkları, moderatör ve panelistleri sunulduğu gibi gerçekleşecek.

- Birinci Oturum: Yakınlarının Gözünden Recep Tayyip Erdoğan

- Sempozyumun ilk oturumunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal ve siyasal hayatında yaşadığı deneyimlere, zorluklara mücadelelere tanıklık eden yakınlarının gözünden Recep Tayyip Erdoğan dinlenecekt.

- İkinci Oturum: 2002'den Günümüze Türkiye'nin Reel Politik Gelişimi ve Türkiye'nin Küresel Vizyonu

- Sempozyumun ikinci oturumunda AK Parti hükümetleri ve Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 2002'den günümüze Türkiye'nin reel politik tüm gelişimleri irdelenecek ve Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonları çerçevesinde küresel vizyonu işlenecek.

- Üçüncü Oturum: 15 Temmuz; Yapısı ve Eylemleriyle FETÖ

- Sempozyumun üçüncü oturumunda ülkemizde başta 17-25 Aralık ile 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimlerine başvuran FETÖ' nün yapısı ve eylemleri, küresel bağlantıları, Türkiye üzerinde oynanan küresel oyunlar, milletimize kurulan küresel tuzaklar ve 15 Temmuz ihanet teşebbüsü karşısında milletimizin gösterdiği şanlı direniş ve yazdığı 15 Temmuz Destanı ulusal ve uluslararası boyutlarıyla ele alınacaktır.

- Dördüncü Oturum: 15 Temmuz Öncesi ve Sonrası Dünyada Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan Algısı

- Sempozyumun dördüncü ve son oturumunda 15 yılda AK Parti hükümetleri ve Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ulusal ve uluslararası ölçekte önemli gelişimlere ve başarılara imza atan Türkiye'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyada bıraktığı algı çok boyutlu olarak tartışılacaktır