Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.72
Gram Altın
2508.56
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bevin zirveye uçtu

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda artık sona gelindi. 135.3 kilometrelik Gelibolu-Tekirdağ etabını Patrick Bevin 3 saat 21 dakika 02 saniye ile kazandı ve genel ferdi klasman birinciliğine yükseldi.
Bevin zirveye uçtu
16 Nisan 2022 22:43:15
57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda artık sona gelindi. 135.3 kilometrelik Gelibolu-Tekirdağ etabını Patrick Bevin 3 saat 21 dakika 02 saniye ile kazandı ve genel ferdi klasman birinciliğine yükseldi.

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) yedinci etabını Yeni Zelandalı Patrick Bevin kazandı. Tour of Türkiye'nin 7. gününde 135,3 kilometrelik Gelibolu-Tekirdağ etabı geçildi. Yarışa, 25 takımdan 153 bisikletçi katıldı. Yarışın bitimine yaklaşık 30 kilometre kala kaçış yapılan Israel-Premier Tech takımından Yeni Zelandalı Patrick Bevin, Fransa'nın Arkea Samsic Fransız Nicolas Edet ve Belçika'nın Alpecin-Fenix takımından Avustralyalı Jay Vine, uzun süre pelotonun önünde gitti.

PATRiCK BEViN TURKUAZ MAYOYU ALDI

Patrick Bevin 3 saat 21 dakika 2 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Jay Vine 2 saniye farkla ikinci, Nicolas Edet ise 4 saniye farkla üçüncü sırada bitirdi. Bevin, son etapta genel klasman liderinin taşıdığı turkuaz mayoyu Sepulveda'dan devraldı. Belçikalı Philipsen sprint liderinin giydiği yeşil mayoyu kaptırmadı. ABD'nin Wildlife Generation Pro takımından Noah Granigan da en iyi tırmanışçının giydiği kırmızı mayoyu korudu. Sakarya BB’den Batuhan Özgür, Türkiye güzellikleri mayosunu (Beyaz) kaptırmadı.

5 FARKLI LiDER

İlk gün Belçika'nın Lotto Soudal takımından Avustralyalı Caleb Ewan, ikinci gün Avustralya'nın BikeExchange-Jayco takımından Avustralyalı Kaden Alexander Groves, üçüncü gün ise Jasper Philipsen genel klasmanda liderliğini aldı. Dördüncü günde geçilen İzmir-Manisa etabında liderliği ele alan Sepulveda da bu konumunu koruyamadı ve son etap öncesi koltuğu Bevin'e bırakmak zorunda kaldı.

SON ETAP iSTANBUL’DA

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi önünden başlayacak 141.1 kilometrelik etapta sporcular, Dolmabahçe, Beşiktaş, Barbaros Bulvarı, Çırağan Caddesi, Kuruçeşme'den geçerek Bebek yönüne devam edecek. Baltalimanı'ndan dönecek parkur, Büyükdere Caddesi ve Levent yönüne devam edecek. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden Anadolu yakasına geçecek bisikletçiler, Beylerbeyi, Üsküdar, Harem, Hasanpaşa, Fenerbahçe, Kalamış'tan geçerek Bostancı'ya yönelecek. Bostancı'dan dönecek sporcular, Avrasya Tüneli üzerinden yeniden Avrupa'ya geçecek. Sirkeci, Aksaray, Kennedy Caddesi'ni kat edecek sporcular, Eminönü İskelesi, Balat, Galata Köprüsü'nü görerek Taksim'de finiş yapacak. Yarış boyunca bisikletçiler 2 kez kıta değiştirecek. Daha önce 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen sporcular, böylelikle dünyanın ilk ve tek kıtalararası etaplı bisiklet yarışında 3 kez kıta değiştirmiş olacak.

ŞAMPiYONLUK CEPTE DEĞiL

"Tur daha bitmedi" diyen Bevin, "Henüz bir etap daha var. Son etapta da bir şeyler olabilir. Onun için şampiyonluk tamamen cepte değil. Takım halinde çok dikkatli olacağız. Gerekli tüm önlemleri alarak herhangi kötü bir sürpriz olmaması için dikkatli davranacağız" değerlendirmesinde bulundu.