Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Daniel Amartey'den taraftara mesaj

Beşiktaş'ın yeni transferi Daniel Amartey, Beşiktaş'ın YouTube kanalına açıklamalarda bulundu.
Daniel Amartey'den taraftara mesaj
22 Temmuz 2023 18:40:12
Beşiktaş'ın yeni transferi Daniel Amartey, Beşiktaş'ın YouTube kanalına açıklamalarda bulundu.

Ganalı futbolcu Daniel Amartey, Beşiktaş'ın YouTube kanalında yaptığı açıklamada siyah-beyazlı takımda olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

Beşiktaş Stadyumu'nun harika bir stat olduğunu ve orada oynamayı dört gözle beklediğini ifade etti. Transfer öncesinde Beşiktaşlı futbolcular Kevin-Prince Boateng, Bernard Mensah ve Rachid Ghezzal ile konuştuğunu ve kulüp hakkında çok olumlu şeyler duyduğunu belirtti.

daniel-amartey_03f39c31b19b300c46485f7a631eadaf.jpg

"Rachid Ghezzal'den bilgi aldım"

Ghezzal ile aynı takımda oynamanın iyi bir fırsat olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Amartey, kendini stoper olarak daha iyi hissettiğini fakat nerede görev verilirse orada oynamaya hazır olduğunu söyledi. Teknik direktörünün kararına saygı duyacağını belirtti.

Leicester City'de beraber oynadığı Rachid Ghezzal ile iyi bir arkadaşlık ilişkisi olduğunu ve kulüp hakkında ondan bilgi aldığını dile getiren Amartey, Ghezzal ile tekrar bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Beşiktaş taraftarını mutlu etmek için elinden geleni yapacağını ve burada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Amartey, taraftarın kendisini izlemekten keyif alacağına inandığını dile getirdi.

Gana'da çocukken kendisine yardımcı olan bir kişiye, yıllar sonra bir araba hediye ettiği haberlerinin doğru olduğunu onaylayan Amartey, o kişinin gençken kendisine büyük destek olduğunu ve ona minnettar olduğunu belirtti. Bu yüzden ona bir jest yaparak bir araba hediye ettiğini söyledi.

Daniel Amartey kimdir?

Daniel Amartey, 21 Aralık 1994 doğumlu bir Ganalı futbolcudur ve stoper mevkiinde oynamaktadır. Kariyerine Gana'nın International Allies takımında başlamıştır. Daha sonra Djurgårdens IF'e transfer olmuş ve burada gösterdiği performansla dikkat çekmiştir. FC København'e geçiş yapmış ve ardından 2016 yılında Leicester City'ye transfer olmuştur. Leicester City ile Premier League şampiyonluğu yaşamıştır.

Leicester City'de N'Golo Kanté'nin ayrılmasının ardından önemli bir oyuncu haline gelmiş ve orta sahada Danny Drinkwater ile uyumlu bir ikili oluşturmuştur. Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele etmiş ve takımında gol de atmıştır. Ancak, 2018'de yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalmıştır.

Son olarak, 2023 yılında Beşiktaş JK ile 4 yıllık sözleşme imzalayarak Türkiye'nin Süper Lig'inde forma giymeye başlamıştır.

Millî takım kariyerinde ise Gana 20 yaş altı millî futbol takımında forma giymiştir ve 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası kadrosuna seçilmiştir ancak kulübü Djurgårdens IF, turnuva için izin vermemiştir.

Başarılar:

Kulüp:

Copenhagen'de oynarken DBU Pokalen'i iki kez kazandı: 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında.

Leicester City'de forma giydiği dönemde Premier League'i 2015-2016 sezonunda şampiyon olarak tamamladı.

Millî Takım:

Gana Millî Takımı ile 2015 yılında Afrika Uluslar Kupası'nda ikinci oldu.