Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.59
Gram Altın
2922.11
BIST 100
9109.34
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Berkan Karahan: "Oyunculukta Diksiyon Çok Önemli!"

​Berkan Karahan:
14 Şubat 2022 21:33:02

Oyunculukla ilgili çeşitli eğitimler alan ve kendini bu alanda geliştiren isimlerden Oyuncu Berkan Karahan, “Oyunculukta diksiyon çok önemli!” diyerek iyi bir oyuncu olmak isteyenlerin hangi hususlara dikkat etmesi gerektiğiyle ilgili açıklamada bulundu.

Özellikle sosyal medya platformlarında aktif bir şekilde yer alan ve Instagram üzerinden hayranları için gönderiler paylaşana Berkan Karahan, oyunculuğun inceliklerinden bahsetti. “Oyunculukta diksiyon çok önemli. Sonuçta oyuncu hem kelimeleri hem de jest ve mimikleri kullanan bir kişidir. Bu nedenle içerisinde olduğunuz karakteri karşınızdakine en gerçekçi şekilde yansıtmalısınız. Bu nedenle oyuncu olmak isteyen kişilerin diksiyon eğitimleri almasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun yanı sıra jest ve mimikler de geliştirilmeli. Öte yandan ezberinizin kuvvetli olması da çok önemli. Bu faktörlere dikkat ettiğiniz takdirde, iyi bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyorsunuz demektir.”

“Jest ve Mimiklerinizi Geliştirmelisiniz!” İyi bir oyuncu olmak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken konular üzerinde yoğunlaşan ve açıklamalarını bu minvalde sürdüren Oyuncu Berkan Karahan, “Jest ve mimiklerinizi geliştirmelisiniz. Yüz hareketlerinizin, el ve kolunuzu kullanma şeklinizin, içerisinde bulunduğunuz karakteri karşınızdakine daha iyi yansıtmanızı sağlayacaktır. İzleyicinin size inanması gerekiyor. Karakterinizin tam oturmamışsa insanlar sizi izlemeyebilir. Aslında her şeyin temelinde doğallık yatıyor. Bu nedenle doğallığınızı kaybetmeden rol yapmalısınız. Jest ve mimiklerinizi geliştirmek için eğitimler alabilirsiniz. Bu konuda çok iyi eğitimlerin bulunduğunu söyleyebilirim. Sonuçta her şey, disiplinli bir şekilde çalışmaktan geçiyor!” ifadelerinde bulundu.

“Ezberiniz Kuvvetli Olmalı!”

İyi bir oyuncunun ezberinin kuvvetli olması gerektiğini vurgulayan Berkan Karahan, “Bazı mesleklerde çeşitli nitelikler bulunuyor. Bu niteliklere sahip olmanız, mesleğinizi çok daha iyi icra edebilmenizi sağlar. Bu nedenle oyuncu olmadan önce hangi niteliklere sahip olmanız gerektiğini bilmenizin önemli olduğunu düşünüyorum. Birçok kriter bulunmakla birlikte ezberin kuvvetli olması, iyi bir oyuncuda bulunması gerekenlerden bir diğeri. Sonuçta sahnede rol yapıyorsunuz ve bağlı kaldığınız bir metin var. Oyunun akışında herhangi bir olumsuzluk olmaması adına söyleyeceklerinizi ezberlemeniz gerekiyor. Elbette oyunculukta doğaçlama da çok önemli ama yine de bir metne bağlı kaldığınız için ezberinizin kuvvetli olması gerekiyor.” ifadeleriyle açıklamalarını noktaladı.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin