Dolar (USD)
34.24
Euro (EUR)
37.23
Gram Altın
2991.96
BIST 100
8864.89
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bem-Bir-Sen Engelliler haftası açıklaması

Bem-Bir-Sen Engelliler haftası açıklaması
13 May 2014 10:56:00

13.05.2014

BEM-BİR-SEN GENEL BAŞKANI MÜRSEL TURBAY:

"ENGELLİLERE YÖNELİK EN İYİ KAMU HİZMETİNİ, YEREL YÖNETİMLER VEREBİLİR"

"ENGELLİ VATANDAŞ HAKLARINI BİLMİYOR"

"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HAYAT STANDARTLARININ YÜKSELTİLMESİ SOSYAL DEVLET ANLAYIŞININ TEMELİDİR"

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, engelli bireylere yönelik en iyi kamu hizmetini belediyelerin verebileceğini belirterek, " Yerel yöneticiler bulundukları il, ilçe ve diğer yerleşim yerlerinde engellilerimiz için en iyi hizmet ve çevre koşullarını üretmelidirler" dedi.

Turbay, engelli vatandaşların hayat standartlarının yükseltilmesinin sosyal devlet anlayışının temel taşı olduğunu kaydederken de, "Hükümetimiz yıllardan beri engelli bireylerin hak ve menfaatlerini artırma yönünde büyük bir gayret sarf etmiştir. Ancak bizlere gelen taleplere baktığımızda halkımızın bu hizmetleri ve yararlanma koşullarını tam olarak bilmediğini söyleyebiliriz" dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Engelli diye tabir ettiğimiz, ancak yaşama atılma, sosyal hayata ve çalışma düzenine katılım açısından engel taşımayan sadece engellerle karşılaştırılan vatandaşlarımızın bu özel gün ve haftalarını tebrik ediyoruz. Dünyada ve ülkemizde sayıları milyonlarla ölçülen çeşitli engel gruplarına mensup vatandaşlarımız bulunmaktadır. Bu insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak hem merkezi yapının hem de yerel yönetimlerin en asli vazifeleri arasında bulunmaktadır.

Bilinmelidir ki engelli vatandaşlarımıza verilebilecek en iyi kamu hizmetini, onların hayatlarını kolaylaştıracak ve fiziki engellerini ortadan kaldırabilecek hizmetleri verecek olan kurumlar belediyeler yani yerel yönetimlerdir. Belediye Başkan ve yönetim birimlerinin bu konulara artık her zamankinden daha fazla eğilmeleri ve bunu özürlü vatandaşlarımız için bir lütuf görmeyip, kendi asli görevleri olarak görmeleri gerekmektedir.

Hükümetimiz özellikle son yıllarda engelli vatandaşlara dönük olarak hem maddi, hem de manevi pek çok imkan sağlamıştır. Binlerce vatandaşımız da bu imkanlardan yararlanmaktadır. Ancak bir sivil toplum örgütü olarak bize gelen ve kendileri için hayatlarının kolaylaşması için yardım isteyen bazı engelli vatandaşlarımızdan görüyoruz ki, kendileri için sağlanan bu hak ve imkanlardan çoğu zaman haberdar değiller.

İlgililerin mahallelere kadar sokaklara kadar inerek, evlere hapsolmuş, maalesef bir kısmı aileleri için utanç olarak algılanan, toplumdan dışlanmış özürlü guruplarına ulaşılması gerekmektedir. Hükümetimizin pek çok fedakarlıkla sağlamış olduğu hak ve kazanımların özürlü vatandaşlarımıza ve ailelerine ulaştırılması konusundaki eksiklikler süratle tamamlanmalıdır.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hem kendilerinin hem de kendilerine bakan kimselerin hayat standartlarının yükseltilmesi sosyal devlet anlayışının en temel dinamikleri arasında yer almaktadır.Hiç birimizin gelecekte bir engel taşımayacağımız yönünde bir garantimiz yoktur. Toplumsal bir olgu olarak algılayıp problemleri çözmek ve takip etmek zorunda olduğumuz bu mesele sadece özürlü vatandaşların değil, hepimizin meselesidir."

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme