Bebek katili Apo'nun yeğeni Jandarmaya direnmeye kalktı
PKK terör örgütünün Meclis'teki uzantısı olan HDP, yeni dönemde de provokatif eylemlerine devam ediyor. Bu kez, güvenlik güçlerini tahrik etme amacıyla Şanlıurfa'da sahne alan HDP'li milletvekilleri yine taşkınlık çıkardı.
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Meclis'teki yeğeni olan Ömer Öcalan, yanındaki sempatizanlarla birlikte, daha önce yaşamını yitiren eski Halfeti Belediye Eşbaşkanı Bazo Yılmaz'ın mezarını ziyaret etmek üzere Şanlıurfa'ya gitti.
Yalanlarına devam etti
Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen bir operasyon sonucu gözaltına alınan ve 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırılan, ancak cezaevinde geçirdiği hastalık nedeniyle hayatını kaybeden Bazo Yılmaz'ın ölüm yıldönümünde, izinsiz anma töreni düzenlemek isteyen bir kalabalığa jandarma müdahale etti.
Müdahale sırasında 3 kişi gözaltına alındı. Özellikle terör propagandası yapan gruptaki yeğen Ömer Öcalan, jandarmaya direnç gösterdi. Jandarma ekipleri, provokatif durumu sonlandırmak için Öcalan'ı karakola götürdü.
Ancak karakola götürülen Ömer Öcalan, herhangi bir gözaltı prosedürünün uygulanmadığını belirtmesine rağmen, olayı videoya kaydederek jandarma tarafından gözaltına alındığını iddia etti ve provokasyonuna devam etti.
Jandarma
Jandarma, çeşitli ülkelerde özellikle Türkiye ve Fransız askeri sistemine tarihi bağları olan bazı diğer ülkelerdeki kırsal ve askeri polis kuvvetini ifade eder. "Gendarmerie" terimi, köken olarak Eski Fransızca "gens d'armes" kelimesinden gelir ve "silahla donatılmış adamlar" anlamına gelir.
Türkiye'de:
Jandarma Genel Komutanlığı, Türkiye'deki jandarma kuvvetinin resmi adıdır. Bu kuruluş, Türk İçişleri Bakanlığı'nın yargı alanında bulunan askeri bir örgüttür. Hem kırsal alanlarda hem de küçük kasabalarda hukuku ve düzeni sağlamakla görevli bir polis kuvveti olarak faaliyet gösterir. Türk Jandarması ayrıca terörle mücadele çabalarında, sınır güvenliğinde ve çeşitli diğer kolluk görevlerinde rol oynar.
Diğer ülkelerde:
Benzer jandarma kuvvetleri dünya çapında çeşitli ülkelerde bulunur ve genellikle hem polis hem de askeri örgüt olarak çift görev yaparlar. Bu kuvvetler genellikle düzenli polis varlığının sınırlı olabileceği kırsal veya uzak bölgelerde faaliyet gösterirler. Jandarma kuvveti bulunan ülkeler arasında Fransa, İtalya, İspanya, Fas ve bazı Latin Amerika ülkeleri bulunmaktadır.
Jandarma kuvvetlerinin kesin rolleri ve sorumlulukları ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir, ancak genel olarak kamu düzenini sağlama, acil durumlarda yardımcı olma, kırsal alanlarda yasaları uygulama ve çeşitli güvenlikle ilgili operasyonlarda destek sağlama odak noktalarıdır.
Jandarma kuvvetleri genellikle yerel halkla yakın ilişkiler kurarlar ve toplumun güvenliğini sağlamak, suçları önlemek ve düzeni korumak gibi görevleri yerine getirirler. Aynı zamanda afetler, doğal felaketler veya acil durumlar gibi durumlarda da yardım ve destek sağlayabilirler.
Türk Jandarması özellikle terörle mücadelede önemli bir rol oynamıştır. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütleriyle mücadelede aktif olarak görev almışlardır.
Jandarma kuvvetleri, diğer polis teşkilatlarından farklı olarak askeri disiplin ve hiyerarşiye sahiptirler. Bu nedenle hem sivil toplumun güvenliğini sağlama hem de askeri operasyonları yürütme yeteneklerine sahiptirler.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.