Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2430.05
BIST 100
9799.06
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Bebek & Çocuk Bakım Rehberi

Annelik, kadınlara en büyük tecrübeyi kazandıran bir vasıftır. Anneliğin kutsal olması da, tüm bu zorluklara kadınların göğüs gerebilecek kadar güçlü olmasından kaynaklanır. Her kadın büyük bir sabırsızlıkla anneliği deneyimlemek ister. Anneleri ve anne adaylarını yalnız bırakmayan Cicicocuk.com, kadınların uğrak yeri olmayı başarıyor!
​Bebek & Çocuk Bakım Rehberi
07 Şubat 2021 19:05:05
Annelik, kadınlara en büyük tecrübeyi kazandıran bir vasıftır. Anneliğin kutsal olması da, tüm bu zorluklara kadınların göğüs gerebilecek kadar güçlü olmasından kaynaklanır. Her kadın büyük bir sabırsızlıkla anneliği deneyimlemek ister. Anneleri ve anne adaylarını yalnız bırakmayan Cicicocuk.com, kadınların uğrak yeri olmayı başarıyor!

Anne ve Bebeğe Dair Her Şey: Cicicocuk.com

Daha önce anneliği tecrübe etmeyen kadınların aklında bebek ve çocuk bakımına dair birçok soru yer alır. Her annenin, bebeğinin hal dilinden anlayabilmesi için bebeğini yakından tanıması gerekir. Bu tanıma süreci ilk etapta anne karnında duygusal olarak gelişir. Hamilelik, kadınlarda fizyolojik olarak büyük değişimlere sebebiyet verir. Bu nedenle de anneler hem kendileri hem de bebekleri için bu süreci en sağlıklı şekilde atlatmayı hedeflemelidir. Özellikle, ilk defa anneliği deneyimleyecek olan kadınların, hamilelik sürecinde ne yapıp ne yapmamaları hakkında iyice bilgi sahibi olmaları gerekir. Hamilelik süreci, ciddi sorumluluk isteyen bir süreçtir. Hamilelik sırasında kadınlar ne yiyeceklerine, hangi ilacı kullanabildiklerine, hangi egzersizleri yapabildilerine dikkat etmeliler. Bu gibi önemli detaylar hem annenin hem de bebeğin sağlığı için büyük önem taşır.

Kadınların gebelik süresince yanlış adım atmaları, zorlu bir doğum geçirmelerine sebep olabilir. Bu durum aynı zamanda bebeklerin anne karnındaki gelişiminin de yavaşlamasına yol açabilir. Kadınların böylesine önemli bir süreci başarılı bir şekilde atlatabilmeleri için doğru kaynaklardan bilgi edinmeleri gerekir.Cicicocuk.com, bebekler ve çocuklar hakkında annelerin merak ettiği birçok soruya cevap veriyor.

Adım Adım Anneliğe Hazırlık

Annelik, oldukça kutsal bir vazifedir. Bebeğin anne karnında oluşumundan, dünyaya geldiği ana kadar geçen süre, anneliğe hazırlanan her kadının unutamayacağı zaman dilimi arasında yer alır. Hamilelik sürecinde, kadınların yediklerine dikkat etmeleri çok önemlidir. Gebelik döneminde kadınların sağlıklı bir şekilde beslenmeleri, hem bebeğin gelişimi hem de doğumun kolay geçmesi için büyük önem taşır. Yaygın olarak bilinen yanlışlardan birisi, hamile olan kadınların gebe olmayan kadınlara kıyasla daha fazla besin tüketmek zorunda olduğu bilgisidir. Sağlıklı ve ölçüsüz şekilde tüketilen besinler, iyi gelmekten de öte kadınların gebelik sürecini zorlaştırabilir. En yaygın sonuçlardan birisi, hamile olan kadınların almaları gereken kilodan çok daha fazlasını alarak fiziksel olarak hareketlerinin kısıtlanmasıdır.

Hamilelik döneminde, kadınların sindirim sorunlarına yol açacak gıdalar tüketmemeye özen göstermesi gerekir. Çok yağlı gıdalar, paketli gıdalar ve hamur işi gibi besinlerin tüketilmemesi hamile kadınların yararına olur. Aynı şekilde gaz yapan gıdaların tüketimine de bu süreçte ara verilmeli ve bağırsakları zorlamaktan kaçınılmalıdır. Hamilelik döneminde bağırsaklarda zorlanma olabilir bu da gaz sıkışması gibi sorunları açığa çıkarabilir. Dolayısıyla gaz sancısını daha da artıracak besinler tüketmemeye dikkat etmek oldukça önemlidir. Çünkü kimi zaman gaz sancıları doğum sancılarıyla karıştırılabilmektedir. Cicicocuk.com, adım adım anneliğe yürüdüğünüz zamanlarda ve anne olduğunuzda en güncel bilgilerle daima yanınızda!