Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.03
Gram Altın
2834.72
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

BDP: Nasıl sızdırıldığını bilmiyoruz

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İmralı'daki görüşmelere ait olduğu iddia edilen tutanakların ortalığa dökülmesinden, Abdullah Öcalan ve partisinin bir yararı olmayacağını söyledi.
BDP: Nasıl sızdırıldığını bilmiyoruz
03 Mart 2013 07:01:00
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İmralı'daki görüşmelere ait olduğu iddia edilen tutanakların ortalığa dökülmesinden, Abdullah Öcalan ve partisinin bir yararı olmayacağını söyledi.

İmralı'daki görüşmenin ardından yaptıkları toplantıda, arkadaşlarının tutukları notları okuduklarını söyleyen BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, toplantıdaki notlar ile gazetede yer alanların yüzde 99 benzediğini dile getirdi.

BDP'nin bir yararı olmaz

Kürkçü, metnin sızdırıldığı iddialarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: ''Nereden çıktığını bilmiyorum. Sonuç olarak BDP'nin bunu ortaya atması için bir sebebi yok. Çünkü bunların mahremiyeti olduğunu, en azından kamuoyuna bu şekilde aktarılmamasına hep birlikte karar verdik. Bu kararı veren vekiller tarafından aktarılması söz konusu değil. Ancak bunların yetkisiz ellere nereden ve nasıl geçmiş olabileceğini bilemiyorum. Ancak BDP'nin bunun kamuoyuna bu şekilde yansımasından bir menfaati yok. Çünkü her şeyden önce kendi elindeki bilgilerin mahremiyetini gizleyememiş duruma düşer. O yüzden BDP böyle bir şey yapmak istemez. Bunların ortalığa dökülmesinden Öcalan ve BDP'nin bir yararı olmaz.''

Altan Tan sızdırmadı

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da gazetede yayınlananların kendileri tarafından sızdırılmadığını iddia etti. Kendi içlerinde yaptıkları toplantıda görüşme hatlarının dışarıya verilmemesi kararı aldıklarını anlatan Aydoğan, ''Ama biliyorsunuz zaten yıllardan beri İmralı'daki görüşme notları birebir yayımlanıyor. Bu biraz ham haliydi. Doğal diyaloglar yer alıyordu. Eğer bu şekilde sızdırılmasaydı da biz bir süre sonra o diyalog kısımlarını çıkarıp kendimiz de yayınlamayı düşünüyorduk. Ama bu şekilde olması iyi olmadı. Kullanmak isteyen insanlar için alan açıldı'' diye konuştu. Görüşme notlarının BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın sızdırdığına yönelik iddialara da katılmadığını ifade eden Aydoğan, ''Hayır, hayır, kesinlikle. Bizim partimizden hiçbir şekilde sızdırılmamıştır. Yani bununla ilgili gerekli önlemlerde alınmıştır. Hiçbir arkadaşımız böyle bir şey yapamaz'' görüşünü savundu.