Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2391.45
BIST 100
10187.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

BAYRAM TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sıklıkla araştırılan konuların başında bayram temizliği nasıl yapılır? sorusu geliyor.
BAYRAM TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?
21 Mart 2023 14:00:55
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sıklıkla araştırılan konuların başında bayram temizliği nasıl yapılır? sorusu geliyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sıklıkla araştırılan konuların başında bayram temizliği nasıl yapılır? sorusu geliyor.

Üç ayların en faziletlisi olarak kabul edilen Ramazan ayına girerken birçok kişi bayram temizliği hakkında da araştırmalar yapmaya koyuldu. Müslümanlar için oldukça önemli olan Ramazan Bayramı, dostlukların pekiştiği, akraba ziyaretlerinin gerçekleştiği, enfes ve kalabalık sofraların kurulduğu bir bayram olarak öne çıkıyor. Ramazan Bayramı demek biraz da Sıla-i Rahim demek aslında. Aile büyüklerinin ziyaret edildiği bayram günlerinde sofraların şıklığı kadar evin düzeni ve temizliği de önemli. Bu yüzden geçmişten günümüze annelerimiz bayram gelmeden evde büyük bir temizlik yapmaya koyuluyor. Henüz kendi evini yeni kuran ya da evin sorumluluğunu üstlenenler bayram temizliği ne zaman yapılır? sorusuna yanıt arıyor. Bayram temizliğinin çok erken ya da çok geç yapılması doğru olmayabiliyor. Bu yüzden bayram temizliği yapmak isteyenlerin kendilerine bir program hazırlaması yapılacak işlerin adım adım tamamlanması açısından önem arz ediyor.

temizlik_618e2615b173118d1e0d05984121e176.jpg

BAYRAM TEMİZLİĞİNE NEREDEN BAŞLANIR?

Birçok kişinin işlerini daha pratik bir hale getirmek için araştırdığı konulardan biri bayram temizliğine nereden başlanır? sorusudur. Bunun için öncelikle temizliğin yüzeysel mi yoksa derinlemesine mi yapılacağına karar verilmelidir. Derinlemesine yapılacak temizlik için ise evin temizlenecek alanlarının bölümlendirilmesi önemlidir. Bu durumda hem zamandan hem de emekten tasarruf etme olanağı doğar. Bölüm bölüm yapılan temizlikte diğer alanların dağılması da önlenir. Ayrıca temizliği yapan kişi hem strese girmeden hem de karışıklığa sebebiyet vermeden temizlik yapma imkanı bulur. Temizlik için öncelikle yapılması gerekenler arasında ortalıkta duran ve kalabalık yapan ürünlerin ortadan kaldırılması gerekir. Bu durum temizliğin daha rahat bir şekilde yapılmasını sağlar. Evin en çok kullanılan bölgelerinden biri mutfaktır. Dolayısıyla mutfak temizlendikten sonra diğer bölümlerin temizlenmesi artık çok daha kolay bir hale gelir. Mutfak dolaplarının içleri boşaltılarak yıkanır. Yine mutfak dolaplarının iç ve dış yüzeyleri silinir. Ancak bunu yaparken detemizlik sıralaması yapmak faydalı olacaktır.

temizlik_2e2a0ffd1f83f750de405dbe9c9432a0.jpg

MUTFAK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Mutfak temizliği nasıl yapılır? diye merak edenler için, bu durum kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Ancak mutfak temizliği yaparken alanların ayrıştırılması işin daha kısa sürede bitmesini sağlar. Öncelikle halı, mutfak perdesi ve camları da temizlendikten sonra mutfakta kullanılan elektronik cihazların temizliği yapılır. Mutfak dolaplarını temizlemek için önce bir alana yönelmek hem diğer alanların kirlenmesini önler hem de arada dinlenme fırsatı da doğar. Önce üst dolaplardan herhangi birini temizleyip yerleştirdikten sonra diğer dolap gözüne geçmek faydalı olabilir. Aynı işlem mutfak dolaplarının alt bölümleri için de uygulanabilir. Hızlı ve pratik ev temizliği için programlı çalışmak son derece önemlidir.

temiz_1a18d775a1544980af94e8875d6ecc59.jpg

DETAYLI BAYRAM TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMALI?

Detaylı bayram temizliği nasıl yapılmalı? sorusu da yine merak edilen konular arasında. Dip köşe temizlik sırası için izlenmesi gereken adımlar kişinin kendi temizlik yöntemine göre değişir. Ancak temizlik sıralaması yapılırken önce mutfaktan başlanması önerilir. Mutfak temizlendikten sonra diğer yaşam alanlarına geçiş yapılabilir. Evin diğer bölümleri de sıralamaya koyulduktan sonra önce temizleme, ayıklama işlemi yapılır. Ardından banyo ve lavabo temizliğine geçilir. Tüm alanların temizliği sonlandığında evdeki aksesuarların tozu alınır ve yerler süpürülüp silinerek temizlik bitirilir.