Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2504.81
BIST 100
9679.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bay Kemal neden Erdoğan'a saldırıyor?

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "HDP, yıllardır Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta teröre karşı operasyon yapmasını istemiyor. HDP'ye şirin gözükmek için Tezkere'ye 'Hayır' diyen CHP, Misak-ı Milli kodlarına karşı bir konum almıştır. Kılıçdaroğlu, bunu tabanına unutturmak için Erdoğan'a saldırıyor. CHP'nin, iktidar hırsı için feda etmeyeceği ne kaldı?" dedi.
Bay Kemal neden Erdoğan'a saldırıyor?
29 Ekim 2021 23:35:16
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "HDP, yıllardır Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta teröre karşı operasyon yapmasını istemiyor. HDP'ye şirin gözükmek için Tezkere'ye 'Hayır' diyen CHP, Misak-ı Milli kodlarına karşı bir konum almıştır. Kılıçdaroğlu, bunu tabanına unutturmak için Erdoğan'a saldırıyor. CHP'nin, iktidar hırsı için feda etmeyeceği ne kaldı?" dedi.

AHMET ZEKİ GAYBERİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile İstanbul’un Altın Boynuz’u Haliç’e bakan Eyüp Sultan’daki Piyer Loti Tepesinde, İstanbul’un sorunlarından genel politikaya kadar geniş bir çerçevede sohbet etme imkânı bulduk. Kabaktepe, bozulan İETT otobüslerinden kâğıt toplayıcılara, sarı taksilerden kaçak göçmenlere ve CHP’nin tezkere karşıtı tutumuna kadar birçok başlıkta Milat’a değerlendirmelerde bulundu. İşte, Osman Nuri Kabaktepe’nin Türkiye ve İstanbul’a dair değerlendirmelerinin konu başlıkları:

KILIÇDAROĞLU’NUN SALDIRGANLIĞI

CHP, Suriye ve Irak sınırlarımızda yuvalanan terör örgütlerine karşı mücadeleyi öngören ve 2 yıl önce ‘evet’ dediği Tezkereye bu kez HDP karşı çıkıyor diye ‘Hayır’ oyu verdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun sertleşen üslubu, Tayyip Erdoğan üzerinden kendi tabanını konsolide etme çabasıdır. Çok daha ileri gideceği anlaşılan CHP-HDP ortaklığına tabanı hazırlamak için söylemlerini sürekli sertleştiriyor.

SURİYE’YE NİÇİN SİLAH YIĞIYORLAR?

Suriye meselesi çok çok kritiktir. Oradaki terör örgütlerine niçin on binlerce TIR silah veriliyor? Bu soruya cevap vermeden Türkiye’nin ne için mücadele ettiğini anlayamazsınız. Türkiye, Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarıyla Suriye’de kurulmaya çalışılan 50 yıllık küresel oyunu bozdu.

CHP KURULUŞ KODLARINA KARŞI ÇIKIYOR

HDP, yıllardır Türkiye’nin Suriye ve Irak’ta teröre karşı operasyon yapmasını istemiyor. Türkiye bugün Irak ve Suriye’de terör karşıtı pozisyon alırken HDP buna karşı çıkıyor. CHP ise Tezkereye ‘Hayır’ diyerek Türkiye’nin kuruluş kodlarına ve Misak-ı Milli kodlarına karşı bir konum almıştır. Tam bağımsızlık ve milli egemenlik kavramlarına açıkça karşı çıkmıştır. CHP, sırf HDP’ye şirin gözükmek adına çok derin bir yanlışın içine düştü. CHP’nin, iktidar hırsı için feda etmeyeceği ne kaldı? Bunu çocuklarına miras bırakmamaları gerekiyor.

CHP TABANINDAN OY ALABİLİRİZ

CHP’nin tabanında çok büyük bir Tezkere rahatsızlığı var. Mesela Kılıçdaroğlu, Karadenizli bir CHP’liye, Suriye Tezkeresine ‘Hayır’ oyu vermelerini anlatamaz. Dolayısıyla Tayyip Erdoğan düşmanlığına yönelik söylemlerini şiddetlendirerek bunu unutturma yoluna gidiyor. CHP, HDP ile girdiği bu birlikteliği ve kutuplaştırıcı politikasını devam ettirirse CHP tabanından bile AK Parti’ye oy akışı olacağını düşünüyorum.

İKİSİ, BİR AK PARTİ ETMİYOR

CHP de HDP de bölge partisidir. İkisi de belli bölgelerin dışında varlık gösteremiyor. AK Parti ise Türkiye’nin tüm bilgelerinden oy alan bir Türkiye partisidir. 2 bölge partisini toplasanız bir Türkiye partisi çıkmıyor.

g1_44bac7ca74d2551c2787dd2fabb2fae7.JPG

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe

SARI TAKSİ MESELESİ

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, 3 ay önce bin tane dolmuş plakasının taksi plakasına dönüştürülmesi için yetki verildi. Ancak üzerinden 3 ay geçti daha yeni imzalandı. Rahmetli Kadir Topbaş döneminde, taksicilere teknik, sosyal ve psikolojik eğitim verilerek sürücü sertifikası veriliyordu. Bu uygulamaya da son verdiler. Sadece dijitalleşmeyle bile taksilerin boş boş dönmesi önlenerek binlerce yeni taksi trafiğe çıkmış gibi verimlilik artırılabilir. Ancak Ekrem bey, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine bile ‘Muhatabım değilsiniz’ diyerek müzakere etmeden “Ben yaptım, siz uyun!” tavrında.

İMAMOĞLU DÜŞÜŞTE!

İstanbul’da anketler yaptırarak vatandaşın nabzını ölçüyoruz. İki ay önceki verilere göre, 2019 haziran ayından bu yana CHP’nin oyları geriliyor. Bizim oylarımız da yüzde 40 civarında. Ekrem İmamoğlu, halkın icraatları beğenmesi konusunda 2 puan aşağı indi. Sahaya indiğimizde İmamoğlu’na oy vermiş ancak şimdi “Denedik ama maalesef olmadı” diyen çok insanla karşılaşıyoruz.

İBB 2 YILDA ‘ARIZALANDI’

AK Parti’li İBB yönetiminin, Avrupa’nın en genç filosu olarak devrettiği İETT, CHP’li İBB yönetiminde 2 yılda çökertildi. Bakım-onarım ihalesi CHP’li Özgür Karabat’ın şirketine verilen İETT otobüslerini, vatandaşların ittirerek yürütmesi, İBB’nin arızalandığını gösteriyor. 2 yılda İBB’nin geldiği nokta maalesef budur.

KAĞIT TOPLAYICILARIN DURUMU

Çekçeklerle çöplerden kâğıt ve plastik atık toplayan vatandaşlarımızın ve yabancı uyruklu göçmenlerin sömürülmesini önlemek için onların belediyelere bağlandığı ve standartları olan bir sisteme dahil olmasını istiyoruz. CHP’li belediyeler de kağıt toplayıcıların düzene girmesini talep etti. Pendik, Sultangazi, Esenler ve Tuzla’daki kâğıt toplayıcılar sisteme alındı. İstanbul’un çöpü, altın madeni gibi. Ailesinin ekmek parası için çalışan kâğıt toplayıcıları mağdur etmemek bizim kırmızı çizgimiz.

SAVAŞA DEĞİL SEÇİME GİDİYORUZ

Türkiye, çok partili hayata geçtiği günden bu yana, dünyada seçim sistematiğini en iyi uygulayan ülkedir. ABD seçimlerine vs. baktığımızda en çok oyu alanın değil belli bölgeleri kazananların tüm oyları almış gibi sayıldığını görüyoruz. Ancak genel siyasetten yerel siyasete kadar muhalefet partileri, seçime değil de savaşa hazırlanıyormuş gibi davranıyor.

İSTİHDAM PROJELERİ HAZIRLIYORUZ

Hem iş bulamayan hem de işçi bulamayanların var olduğu bir durumla karşı karşıyayız. OSB’lerle gençlerin istihdamı için projeler geliştiriyoruz. Mesleki eğitim kurslarında eğitim alan gençleri işe alacak şirketlere 20 kişiye kadar işbaşı desteği sağlayacağız. Bu proje ile on binlerce gencimizin istihdamını hedefliyoruz.

KAÇAK GÖÇMEN SORUNU

Yakalanan kaçak göçmenler Geri Gönderme Merkezlerine alınıyor. Birçoğu, geldiği yere dönmemek için pasaportunun olmadığını hatta kendi ismini bile bilmediğini söylüyor. Göç konusunda, toplumumuzu rahatsız etmeden ve ırkçılıktan faşizme kayan bir yaklaşımla değil insani bir yaklaşımla sorunu çözmeye gayret ediyoruz.