Batı''nın dünya''ya faydası yok
TÜRK YARGISI IŞIK VERECEK
TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop ise Türkiye’nin hukuk konusunda öncü olduğunu söyleyerek, “Bizim hukuk kültürümüz, medeniyetimiz, tarihimiziz bütün dünyaya ışık verecek insanların huzur içinde yaşamasını sağlayacak bir müktesebata sahiptir” şeklinde konuştu.
NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA
30’u aşkın üniversiteden 100 katılımcının yer aldığı çalıştayın son gününde Kamu Denetçiliği Kurumu’nda düzenlenen “Ombudsmanlık Toplulukları Çalıştayı”nda hukuk sistemine dair önemli açıklamalar yapıldı. Kamu Denetçisi Hüseyin Yürük hukuk sistemindeki bazı aksaklıklara vurgu yaparak “Sayın Yargıtay başkanımız feryat ediyor, Yargıtay’da 3 milyon tane dosya varmış. En yakın takipçimiz 27 binle Fransa. Biz adaleti kaybettik. Biz haftada bir toplantı yapıyoruz. Kamu denetçiliği bir meslek midir bir ruh hali midir? Denetçilik, hâkimlik bir meslek değil bir ruh halidir. Bütün azalarınızla bu işi kavrarsanız bir sonuç elde edersiniz. Bu nasihatler kendimedir” diye konuştu.
Kuruma 2017 yılında 17 bin şikâyet geldiği bilgisini paylaşan denetçiler bunun yaklaşık 5 bininin, yani yüzde 30’unun eğitim öğretimle alakalı olduğunun altını çizdi. Bu yıl için bu rakamların düşüşe geçtiği de vurgulandı.
“Müslümanların evi bombalanıyor”
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç çalıştayda yaptığı konuşmada üniversitelerde kuruluna Kamu Denetçiliği Kulüpleri’nin ile bu çalışmayı ilk kez yaptıklarını belirterek, “İlk hedefimiz 205 üniversitemizde de kulüplerin kurulması. Kurulumu tamamladığımızda adalet, hak arama, hakkaniyet konusunda Türkiye çok daha güçlenecektir. Hak arama kültürünün yaygınlaşması 7.5 milyon öğrenciye iletilmesi çok önemli olacaktır. Üniversitedeki Ombudsmanlık kulübü olarak, hak arama kültürünü yaygınlaştırıyorsunuz, sorunları çözme kapasitesine sahip olacaksınız. Her gün katliam, yıkılan evler, bombalanan yerler... Bakıyoruz ki nerede dul kalan kadın varsa Müslüman, nerde bombalanan ev varsa Müslüman evi. Dünyada huzur kalmamış bunu sebebi Batı medeniyetinin dünyaya vereceği hiçbir şey kalmamasıdır” ifadesini kullandı.
“Bizim hukukumuz yeter”
TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye’nin hukuka katkısı hakkında şu değerlendirmeleri yaptı: “Yaşadığımız hayat tura kısmıysa hukukta yazı kısmıdır. Biz bunu ters döndüğünde fark ederiz. Madalyon ters döndüğünde ceza hukukuyla karşılaşabiliriz. Ya da tazminat hukuku karşımıza çıkar. Gazete alırken araba kullanırken bir sözleşme yapmış oluyorsunuz. Hayatın her safhası doğumdan önce ve sonra hatta ölümden sonra sözleşmeler devam eder. Bu yüzden Ebu Hanife kişinin lehine ve aleyhine olanları bilmesi hukuktur der. Biz bunun farkına varmıyoruz. Madalyon ters dönünce fark ediyoruz. Bizim hukuk kültürümüz, medeniyetimiz, tarihimiziz bütün dünyaya ışık verecek insanların huzur içinde yaşamasını sağlayacak bir müktesebata sahiptir.”
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.