Şeria'daki Filistinliler tüm zorlukları aştı Mescid-i Aksa'ya ulaştı
İsrail, Ramazan ayının son Cuma Namazı'nda da ay boyunca olduğu gibi işgal altındaki Şeria’da yaşayan 12-40 yaş arası Filistinli erkeklerin işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya gitmesine izin vermedi.
Şeria’dan kadın, yaşlı, çocuk on binlerce Filistinli, sabahın erken saatlerinden itibaren Batı Şeria'nın etrafına örülmüş Ayrım Duvarı boyuncu kurulu askeri geçiş noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu.
İsrail polisi, işgal altındaki Kudüs’ün Eski Şehir bölgesi çevresinde geniş önlemler aldı; Mescid-i Aksa’nın da içinde yer aldığı Eski Şehir çevresindeki yolları sabahın erken saatlerinden itibaren kapattı.
Şeria’nın El Halil kentinden İsra (20) yaklaşık 3 saatte Mescid-i Aksa’ya ulaştığını belirterek, yolda özellikle İsrail ordusunun geçiş noktasında büyük yoğunluk olduğunu ve yorucu geçtiğini aktardı.
Ömründe ilk kez Mescid-i Aksa’ya geldiğini ve "çok sevinçli" olduğunu söyleyen Filistinli İsra, "Herkese mutlu bir bayram diliyorum. İnşaAllah, önümüzdeki yıl özgürce Aksa’ya geliriz. Bu işgal, bizi zalim kanunlarıyla kısıtlıyor." dedi.
72 yaşında tüm zorlukları aştı
Filistinli 72 yaşındaki Ahmed Macid Salih de kuzeydeki Cenin kentinden geldiğini ifade ederek, bu yıl Ramazan'da ikinci defa Aksa’ya gelebildiğini ve sevinçli olduğunu dile getirdi.
Yolculuğun askeri kontrol noktalarından dolayı yorucu geçtiğine işaret eden Salih, "Yaşlıların geçişine izin verdiler. Ama gençleri almadılar. Şu kadar söyleyeyim, kontrol noktasından çevrilenler buraya gelenlerden daha fazlaydı" diye konuştu.
Salih, "Dünyadan her Müslüman buraya gelmeli. Burası bize Hazreti Muhammed'den (S.A.V.) emanet. Burası İslam dünyasına ait. Burası kıyamete kadar Mescid-i Aksa kalacak" ifadelerini kullandı.
160 bin kişi Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı kıldı
İsrail'in kısıtlamalarına rağmen ramazan ayının son cuma namazını Mescid-i Aksa’da yaklaşık 160 bin kişi eda etti.
Şeria'daki Filistinlilerin Kudüs'e girişi şartlara bağlı
İşgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler, İsrail'in inşa ettiği Ayrım Duvarı'nın ötesindeki işgal altındaki Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa gibi kutsal mekanlara gitmek ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki akrabalarını ziyaret etmek için özel izne ihtiyaç duyuyor.
Şeria'dan çıkmak için Filistinlilerin, Ayrım Duvarı boyunca yer alan 23 askeri kontrol noktasından birini kullanması gerekiyor.
İsrail, işgal altındaki Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerden, 12-40 yaş arası erkeklerin ramazan ayında işgal altındaki Kudüs’teki Aksa’ya gitmesine izin vermiyor. Kadınlar, çocuklar ve 50 yaş üstü erkekler Aksa’ya askeri kontrol noktalarından geçtikten sonra gelebiliyor. 40-50 yaş arası erkeklerin ise Aksa’ya gelebilmesi için İsrail ordusundan özel izin çıkarması gerekiyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.