Batı medyası sorguluyor: Fransa'ya gitmek güvenli mi?
Fransa'da 17 yaşındaki Nael M'nin polis kurşunuyla öldürülmesinin yankıları sürüyor.
Göstericiler dükkanları ve araçları hedef alırken polis, öfkeli kalabalığı dağıtabilmenin mücadelesini verdi.
Batı basını, yaşananlar sonrası belirsizliklerin hüküm sürdüğü ve turistlerin uğrak noktası olan Fransa'ya seyahat konusunda kuşkular oluştuğuna dair satırlara yer verdi.
CNN, Paris'in güvenliğini sorguladı
ABD merkezli CNN International'ın "Fransa şiddeti: Paris'i ve diğer şehirleri ziyaret etmek güvenli mi?" başlıklı haberinde, polisin genç bir erkek çocuğunu öldürmesinin ardından, şiddetli protestoların başkent Paris'i ve Fransa'nın diğer şehirlerini sardığına dikkat çekildi.
Fransa'da belirsizlik var
Kaos, yıkım ve çatışmaların başkentin çevresindeki bazı kasabalarda sokağa çıkma yasaklarına yol açtığı belirtilerek, "Şu anda protestoların ne kadar süreceği ve Fransız hükümetinin daha ne gibi önlemler alacağı belirsiz." ifadesi kullanıldı.
Çeşitli ülkelerden yayınlanan seyahat tavsiyelerinin, protestolar konusunda uyarılar içerdiği, insanlardan gelişmeleri takip etmeleri istendiği kaydedildi.
ABD'nin uyarısı: Kitlesel gösterilerden kaçının
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, olaylar sonrası yayınladığı uyarı mesajı aktarıldı:
ABD vatandaşları, şiddete dönüşebilecekleri ve çatışmalara yol açabilecekleri için kitlesel gösterilerden ve polis faaliyeti alanlarından kaçınmalı.
Bazı şehirler sokağa çıkma yasağı uyguluyor. Her zaman olduğu gibi, nerede olduğunuzu arkadaşlarınıza veya ailenize bildirmek iyi bir yöntem. Toplu taşımanın da etkilendiğini unutmayın.
İngiltere: Tavsiyelere uyun
Birleşik Krallık Dışişleri ve Milletler Topluluğu Ofisi de uyarı yayınladı. Kalabalık alanlardan uzak durulması gerektiği hatırlatılarak şöyle denildi:
Seyahat ederken medyayı takip etmeli, protestolardan kaçınmalı, operatörlerle en son tavsiyeleri kontrol etmeli ve yetkililerin tavsiyelerine uymalısınız.
Her yıl yaklaşık 17 milyon İngiliz vatandaşı Fransa'yı ziyaret ediyor. Çoğu ziyaret sorunsuz gerçekleşiyor.
New York Times: Huzursuzluk Fransa'ya yayıldı
New York Times gazetesi de protestolar hakkında bilinmesi gerekenlerle ilgili bir habere imza attı.
Paris banliyösünde 17 yaşındaki gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından huzursuzluğun tüm Fransa'ya yayıldığı vurgulandı.
Fransa'da teröre karşı dikkatli olunması isteniyor
"Fransa'ya ziyaret güvenli mi?" sorusunun yöneltildiği haberin devamında, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Fransa'ya seyahat edilmemesi hakkında tavsiyede bulunmadığı, ancak şiddeti vurgulayan ve kalabalıklardan uzak durulmasının önerildiği bir güvenlik uyarısı yayınladığı ifade edildi.
2022'de yayınlanan ve seyahat edenleri "Fransa'da terör ve iç karışıklık nedeniyle daha dikkatli olmaya" teşvik eden Bakanlık tavsiyesinin geçerliliğini korumaya devam ettiğinin de altı çizildi.
inews: Turistlerin gezinmesi zorlaşabilir
İngiltere basınından inews, "Paris'e seyahat etmek güvenli mi?" diye sordu. Kargaşaların yaşandığı noktalarda ulaşımın kesintiye uğradığı belirtilerek, "Seyahat kesintisi turistlerin gezinmesini zorlaştırabilir." ifadesi kullanıldı.
Marca: Turistler endişeli
İspanyol Marca gazetesi, "Şiddetli protestoların ortasında Fransa'yı ziyaret etmek güvenli mi?" başlığıyla çıktığı haberinde söz konusu Avrupa ülkesiyle ilgili bilinmesi gerekenleri sıraladı.
Ölümcül polis saldırısının ardından Fransa'yı saran şiddetli protestolar nedeniyle bu ülkeye gitmeyi planlayanların güvenlik konusunda endişeli olabileceği ifade edildi.
Başlıca turistik yerlerin protestolardan etkilenmediğine, ancak eylemlerin süresi ve hükümetin vereceği tepkinin belirsizliğini koruduğuna vurgu yapıldı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.