Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başörtülü gençlere saldırı iddiası

Nişantaşı'nda bir parkta, E.Ç. adlı şahsın akademisyen Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşına başörtülü oldukları için önce sözlü ardından fiziksel saldırıda bulunduğu iddia edildi.
Başörtülü gençlere saldırı iddiası
08 Haziran 2021 15:21:11
Nişantaşı'nda bir parkta, E.Ç. adlı şahsın akademisyen Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşına başörtülü oldukları için önce sözlü ardından fiziksel saldırıda bulunduğu iddia edildi.

Alçak saldırı, dün Nişantaşı'ndaki Mıstık Parkı'nda yaşandı. İddiaya göre, öğretim görevlisi Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşı parkta oturup sohbet ederken, yine parkta arkadaşlarıyla oturan E.Ç. isimli şahsın önce bakışları daha sonra ise 'başörtüleri nedeniyle' hakaret dolu sözlü saldırısına maruz kaldı.

Saldırısını uzaktan uzağa sürdürmekle yetinmeyen E.Ç. daha sonra genç kızların yanına gelerek bağırmaya başladı. E.Ç., "Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa'ya gidip oturun" diyerek nefret söylemlerinde bulundu.

Neye uğradığını şaşıran genç kızlar, şahsa kibarca cevap vermekle yetindi. Neşe Nur Akkaya, "Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin" diyerek tepkisini dile getirdi.

Darp raporu aldı

Ancak Er.Ç. daha da öfkelendi. Sözlü saldırılarını fiziksel boyuta taşıdı ve elindeki termos ve enerji içeceği şişesiyle Neşe Nur Akkaya'ya vurmaya başladı.

Genç kız aldığı ard arda yumruk darbeleri nedeniyle yere yığıldı ve baygınlık geçirdi.

Saldırıya parktaki diğer vatandaşlar müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Neşe Nur Akkaya darp raporu alarak şahıstan şikayetçi oldu.

rapor_d9374145d3e454755584b040cdb857ca.jpg

İfadesinde söyledi

Gözaltına alınan E.Ç. ifadesinde Neşe Nur Akkaya'ya saldırdığını ve nefret söylerimde bulunduğunu söyledi. Saldırganın arkadaşları ve diğer görgü tanıkları da yumruklu saldırıya şahit olduklarını ifadelerinde beyan etti.

Ancak E.Ç. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kaynak: Yeni Şafak