Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2441.66
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkentte gösteriye polis müdahalesi

ODTÜ ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde toplanarak Reyhanlı'daki saldırıları protesto için Dışişleri Bakanlığı'na yürümek isteyen gruplara polis müdahale etti.
Başkentte gösteriye polis müdahalesi
15 May 2013 20:10:00
ODTÜ ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde toplanarak Reyhanlı'daki saldırıları protesto için Dışişleri Bakanlığı'na yürümek isteyen gruplara polis müdahale etti.

ODTÜ yerleşkesinde toplanan bir grup, sloganlar eşliğinde Dışişleri Bakanlığına doğru yürüyüşe geçti.

Yerleşke çıkışında barikat oluşturan güvenlik güçleri, yürüyüşün izinsiz olduğu uyarısında bulunarak, gruptan dağılmasını istedi. İkazlara rağmen dağılmayan grup, yerleşke çıkışında bir süre oturma eylemi yaptı.

Bu sırada gruptan bazı kişiler, polis barikatını aşarak Eskişehir yoluna doğru koşmaya başladı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Yaklaşık 3 saat süren müdahalenin ardından öğrencilerin dağılmasıyla polis yerleşkeden ayrıldı.

Öğrenciler polisle çatıştı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden Dışişleri Bakanlığına yürümek isteyen grup ile polis arasında çatışma çıktı.

Fakülte önünde toplanan bir grup, sloganlar atarak Dışişleri Bakanlığına doğru yürüyüşe geçti.

Kurtuluş Metro İstasyonu mevkisinde barikat oluşturan güvenlik güçleri, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, gruptakilerden dağılmasını istedi.

Uyarılara rağmen dağılmayan grup, demir bilye cam şişe ve kaldırımlardan söktükleri taşlarla saldırdı. Güvenlik güçleri, eylemcilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Eylemciler, çevredeki banklara ve çöp kutularına da zarar verdi. Arbedede, hem eylemcilerden hem de güvenlik güçlerinden yaralananlar oldu.

Polis tarafından engellenerek fakülte bahçesinde bekletilen öğrencilerin, okul yöneticilerinin devreye girmesi üzerine Yüksel Caddesi'ne yürümesine izin verildi.

Öğrenciler Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Bu arada olaylar sırasında grupla ilgisi olmayan ve Cemal Gürsel Caddesinde yolun karşısına geçmeye çalışan üniversite öğrencisi Ayşe Daban'a otomobil çarptı. Hayati tehlikesi bulunmayan Daban, ambulansla hastaneye kaldırıldı.