Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkent sokakları temizleniyor

Ankara'da yaşanan eylemler sonrasında geriye kalanlar temizlenmeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı'na bağlı temizlik filosu, Ankara'nın cadde ve sokaklarında temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Başkent sokakları temizleniyor
05 Haziran 2013 00:00:00
Ankara'da yaşanan eylemler sonrasında geriye kalanlar temizlenmeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı'na bağlı temizlik filosu, Ankara'nın cadde ve sokaklarında temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
MİLAT/ ANKARA

İstanbul Gezi Parkında başlayan eylemlerin Ankara'da da yapılması sonucunda sokaklar enkaz haline geldi. Eylemlerden geriye kalanları temizlemeke için çalışmalar başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı'na bağlı temizlik filosu, Başkent'in cadde, bulvar, kaldırım, alt ve üst geçitlerindeki "şok" temizlik çalışmalarına gece gündüz devam ediyor. Bu kapsamda kentin dört bir tarafına dağılan ve köşe bucak temizlik yapan ekipler, Başkent'in protokol yolunda bulunan en önemli kavşaklarından biri olan Kuğulu-1 ve Kuğulu-2 alt geçitlerini de temizledi. Kent Estetiği Dairesi'nin temizlik ekibine bağlı 15 kişilik personel, 1 kimyasal aracı, 2 sıcak yıkama, 1 soğuk yıkama ve 1 süpürge aracından oluşan temizlik ekibi saat 00.00'da temizliğine başladıkları Kuğulu alt geçitlerini, çeşitli temizlik ve hijyen kimyasalları kullanarak kapsamlı bir şekilde temizledi.

Kuğulu'da alt geçitler temizleniyor

Başkent'in dört bir tarafında olduğu gibi her hafta yıkanan toplam bin 650 metre uzunluğundaki Kuğulu 1 ve 2 alt geçitlerinin yılda bir kez de kimyasallarla ayrıntılı olarak temizlendiğini kaydeden Kent Estetiği Temizlik Şube Müdürlüğü yetkilileri, "Araçların egzozlarından çıkan islerin oluşturduğu karbonların temizlenmesi ve akıtılması için alt geçitleri insan sağlığına zarar vermeyen özel kimyasallarla ayrıntılı olarak yıkıyoruz. Alt geçit yan yüzeylerindeki fayanslar tek tek temizleniyor, fırçalanıyor ve üzerlerindeki is karbonlarından arındırılıyor. O yüzden de zahmetli ve uzun süren bir çalışma oluyor" dediler.

Ankara uyurken çalışıyorlar

Cadde ve bulvarlardan, kaldırımlara, köprülerden köprü korkuluklarına, tünellerden yaya alt geçitlerine, bariyerlerden, heykellerin çevrelerine, çöp koyma alanlarından, ferforjelere kadar Ankara'nın dört bir tarafını 24 saat boyunca süpüren, yıkayan ve köşe bucak temizleyen çok sayıda ekipten oluşan Büyükşehir'in filosu, temizlik faaliyetlerini trafiği aksatmamak için geceleri yapıyor. Başkentliler güne uyanırken, temizliğe ara veren ve Ankaralıların tertemiz bir şehirle karşılaşmaları için çalışan ekipler, her gün ayrı bölgelerde "şok" temizlikler gerçekleştirmeye devam ediyorlar.