Dolar (USD)
34.19
Euro (EUR)
37.06
Gram Altın
2976.79
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan'dan komşu Yunanistan'a net mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yunanistan'ın tüm adımlarını takip ediyor, ihtiyaç halinde müdahalede bulunuyoruz." dedi.
Başkan Erdoğan'dan komşu Yunanistan'a net mesaj
24 Temmuz 2024 13:05:05
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yunanistan'ın tüm adımlarını takip ediyor, ihtiyaç halinde müdahalede bulunuyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın eylemlerini dikkatle takip ettiklerini ve ihtiyaç halinde müdahalede bulunduklarını belirtti. Erdoğan, Yunan makamlarıyla gerçekleştirilen görüşmelerde Batı Trakya'daki soydaşlarımızın sorunlarının öncelikli gündem maddesi olduğunu vurguladı. Din, ibadet ve eğitim konusundaki meselelerin sürekli takip edildiğini söyleyen Erdoğan, "Bundan sonra da Batı Trakya Türk azınlığa kol kanat germeye devam edeceğiz," dedi.

Kıbrıs Türk halkının hakları için mücadele sürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türk halkının haklarının da aynı derecede önem arz ettiğini belirtti. 1960'lardan bu yana Kıbrıs Türk halkının haksızlığa ve ayrımcılığa maruz kaldığını ifade eden Erdoğan, yakılan köyler, öldürülen çocuklar ve Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayacaklarını söyledi. Erdoğan, "Tüm bu zulümler işlenirken Batılı kuruluşlar hiçbir şey yapmadılar. 20 Temmuz 1974 Barış harekatıyla Türkiye, Kıbrıs Türk halklarının bağımsızlığına uzanan elleri kırmıştır," şeklinde konuştu.

Federal çözüm tekliflerine karın tok

Erdoğan, Kıbrıs Türkünün bağımsızlık iradesini kırmaya çalışan politikaların artarak devam ettiğini belirtti. Müzakere masalarından çözüm çıkmadığını ve federalizme dayalı tekliflere artık karnımızın tok olduğunu söyleyen Erdoğan, duruşlarını net bir şekilde ortaya koyduklarını ve Kıbrıs davasına verdikleri önemi dünyaya ilan ettiklerini vurguladı. Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üzerinde durması için desteklerini sürdüreceklerini belirten Erdoğan, bu kararlılığın altını çizdi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme