Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken atama!

Başkan Erdoğan'ın imzaladığı resmi karar ile Birol Küle Rekabet Kurulu Başkanlığı'na atanırken, bir dizi diğer önemli karar da Resmi Gazete'de yer aldı.
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken atama!
02 Kasım 2023 07:42:42
Başkan Erdoğan'ın imzaladığı resmi karar ile Birol Küle Rekabet Kurulu Başkanlığı'na atanırken, bir dizi diğer önemli karar da Resmi Gazete'de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yer alan kararlara göre, Rekabet Kurulu Başkanlığı'na Birol Küle atandı. Ayrıca, Rekabet Kurulu üyeliğine Berat Uzun getirildi.

Diğer alınan kararlar

Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki taşınmazların hızlı kamulaştırılmasına, Artvin'deki riskli alan ilanının kaldırılmasına, üniversitelerde yeni enstitüler ve fakültelerin kurulmasına, kamu kurumlarının yurtdışı teşkilatında değişikliklere ve İstanbul'da iki özel endüstri bölgesinin kurulmasına ilişkin bir dizi karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlara göre, Aydın, Kayseri, Çanakkale, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Nevşehir gibi çeşitli illerdeki taşınmazlar, enerji üretimi ve iletim hatları için hızlı kamulaştırılacaktır.

Ayrıca, Artvin'in Merkez ilçesindeki Çayağızı Mahallesi'nde riskli alan ilan edilmesi hakkındaki eski bir Bakanlar Kurulu kararı da iptal edilmiştir.

Üniversitelerde Siyasi Bilgiler Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi gibi yeni fakültelerin kurulması kararı alınmıştır. Ayrıca, Kıraat ve Mushaf Araştırmaları Enstitüsü ile Sarıkamış Spor Bilimleri Fakültesi kurulmuş, bazı fakülteler kapatılmış ve isim değişiklikleri yapılmıştır.

Kamu kurumlarının yurtdışı teşkilatına yönelik Bakanlar Kurulu kararında değişiklikler yapılmıştır.

Son olarak, İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde "Kuzey Marmara Özel Endüstri Bölgesi" ve "ASKOOP Özel Endüstri Bölgesi" kurulmuştur."