Başkan Erdoğan'dan 7 üniversiteye rektör ataması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre 7 üniversiteye yeni rektör atamaları gerçekleştirildi. Atanan rektörler şunlardır:
Altınbaş Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Çağrı Erhan
Atılım Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Serkan Eryılmaz
Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Esra Hatipoğlu
İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Fadime Yüksektepe
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. İbrahim Özcoşar
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Rahmi Er
Yaşar Üniversitesi Rektörü: Prof. Dr. Levent Kandiller
Bu atamalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldı.
Bakanlık ve genel müdürlüklerde de yeni isimler atandı
Ayrıca, çeşitli bakanlıklar ve genel müdürlüklerde yapılan diğer atamalar da Resmi Gazete'de yer aldı. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) üyeliklerine Murat Selim Aydemir ve Emin Sadık Aydın getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl ile Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Cenk İleri görevden alındı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Halil Erdoğan görevden alındı ve yerine Tayfun Çelik görevlendirildi. Ayrıca, diğer bakanlıklarda da önemli görev değişiklikleri gerçekleşti.
Rektör nedir?
Rektör, bir üniversitenin en üst düzey yöneticisidir. Genellikle üniversite içindeki idari ve akademik işlerin yönetiminden sorumlu olan kişidir. Rektör, üniversitenin vizyonunu ve stratejik hedeflerini belirleme, üniversite personelinin ve öğrencilerinin yönetimi, bütçe yönetimi, akademik programların geliştirilmesi ve uygulanması gibi bir dizi önemli görevi üstlenir.
Rektör, genellikle üniversite yönetim kurulu veya üniversitenin bağlı olduğu devlet veya kurum tarafından atanır. Üniversite topluluğunun lideri olarak, rektörün sorumlulukları arasında üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeyde saygın bir eğitim ve araştırma kurumu olarak geliştirilmesi, akademik özgürlüğün korunması, üniversite politikalarının oluşturulması ve uygulanması yer alır.
Rektörün görev süresi ve atanma şekli, ülkenin yükseköğretim sistemi ve yasalarına göre değişebilir. Rektörler genellikle deneyimli akademisyenler veya yüksek düzey yöneticiler arasından seçilir.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.