Dolar (USD)
34.28
Euro (EUR)
37.27
Gram Altın
3010.43
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan: Yeni anayasa Türkiye'nin lokomotifi olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzlaşıya açığız. Bu meselenin bir siyasi bilek güreşine çevrilmesini istemiyorum. Yeni anayasa Türkiye'nin lokomotifi olacak" ifadelerini kullandı.
Başkan Erdoğan: Yeni anayasa Türkiye'nin lokomotifi olacak
02 Haziran 2024 15:50:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzlaşıya açığız. Bu meselenin bir siyasi bilek güreşine çevrilmesini istemiyorum. Yeni anayasa Türkiye'nin lokomotifi olacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Kampı'nın kapanış konuşmasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Gazze'deki katliam her zaman olduğu gibi gündemimizin en üst sırasında yer aldı. Filistin halkı tam 76 yıldır zulme maruz kalıyor. Filistin'de katliam 76 yıldır kesintisiz devam ediyor. Filistinli çocuklar 76 yıldır öldürülüyor. Türkiye olarak bu zulme her platformda itiraz ediyoruz. Hiçbir baskı, tehdit, küstahlık bunu değiştirmeyecek. Biz Filistinli kardeşlerimizin nasıl zorlu ve kahramanca bir mücadele verdiklerini iyi biliyoruz. Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Hamas ateşkesi kabul etti, Netanyahu ise işgal politikasını genişletti. Hamas ve Filistin halkı sadece kendi topraklarını savunmuyor, aynı zamanda Anadolu'yu savunuyor. Gazze'ye gönderdiğimiz yardımlar kesintisiz devam ediyor. Bağımsız Filistin devletinin tanınması çabalarına güçlü destek veriyoruz.

Terör bataklıklarını kurutacağız

Ülkemizi terör kuşağıyla çevreleme planlarını bozduk. Terör bataklıklarını kurutacağız, vatandaşın canına kast edenlerin tepesine bineceğiz. Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör koridoruna izin vermeyiz. Terör örgütleri eridikçe demokrasimiz serpilecek, bundan bütün Türkiye kazanacaktır.

Yeni anayasa konusunda uzlaşıya açığız

Türkiye'yi darbe anayasasından kurtaralım. Yeni anayasa konusunda uzlaşıya açığız. Bu meselenin bir siyasi bilek güreşine çevrilmesini istemiyorum. Yeni anayasa Türkiye'nin lokomotifi olacak.

'Şimdi hep beraber yeni şeyler söylememiz, milletimize umut aşılamamız, milletimizin dertlerine derman olacak bir yol haritası koymamız gerekiyor. Yolumuza güçlenerek devam edeceğiz. Önümüzdeki seçimsiz süreyi etkin şekilde değerlendirmemiz lazım. Enflasyon sorununu mutlaka çözeceğiz. Tek haneli rakamları geçmişte başardık, tekrar başaracağız.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme