Dolar (USD)
32.71
Euro (EUR)
35.05
Gram Altın
2446.91
BIST 100
10647.91
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan: Muhalefet ile ittifak olmaz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan "Muhalefet ile ittifak olmaz, yumuşama olur" dedi.
Başkan Erdoğan: Muhalefet ile ittifak olmaz
26 Haziran 2024 12:47:53
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan "Muhalefet ile ittifak olmaz, yumuşama olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetle ittifak iddialarına sert bir şekilde tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana kamplaşmanın tarafı olmadığını ve gerilim siyaseti gütmediğini belirterek, Türkiye'nin 81 vilayetini bir bütün olarak kucakladıklarını söyledi. Erdoğan, AK Parti’nin hiçbir zaman dil, din, köken ayrımı yapmadığını vurgulayarak, “Bizim için doğunun batıdan farkı yoktur. Biz hizmet üretirken vatandaşımızın diline, inancına, kökenine, yaşam tarzına bakmadık,” dedi.

Erdoğan, AK Parti’nin siyasetinin insan odaklı olduğunu ve gerilim yerine birleştirme ile ilgi gördüklerini ifade etti. “AK Parti Türkiye'de kutuplaştırıcı siyasetin her zaman hedefi ve mağduru oldu. Darbe senaryolarını bize karşı yazdılar. Cumhuriyet mitinglerinde bizi hedef yaptılar. Gezi vandalizminin hedefi bizdik. 15 Temmuz'da doğrudan bizi hedef aldılar,” diye konuştu.

Muhalefetin hukukun ve siyasetin yanında durmadığını belirten Erdoğan, “FETÖ'cü hainlerden Gezici vandallara kadar demokrasi düşmanlarına siyasi himaye sağladıklarını görürsünüz. Siyasi çıkarları uğruna toplumun fay hatları ile oynadıklarını görürsünüz,” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, siyasette yumuşama çabalarının muhalefeti normalleştirme çabası olduğunu dile getirerek, “Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir, dilini, söylemini, siyaset tarzını düzeltecek olan muhalefettir. Yani normalleşmesi gereken muhalefettir,” dedi. Ayrıca, üç seçim sebebiyle artan tansiyonu düşürmek için attıkları adımların yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirterek, “Ana muhalefet ile iktidar partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Yumuşama olur, normalleşme olur ama ittifak olmaz. Bu çok partili sistemin fıtratına aykırıdır,” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sivil anayasa ve dış politika gibi konularda iç cepheyi sağlamlaştırma gayretinde olduklarını da sözlerine ekledi.