Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başınız dik gözünüz yolda

Konfor ve güvenli sürüş için pratik detaylar konusunda akıllı çözümler üreten Skoda, 2020 yılı bitmeden yeni Octavia'yı satışa çıkardı. Tasarımından teknolojisine değişen Octavia'da bulunan Head-Up Gösterge'si en önemli özelliği. Artık sürücüler kafasını sağa sola çevirmeden, ihtiyacı olan bilgileri görebilecek.
Başınız dik gözünüz yolda
29 Aralık 2020 13:05:49
Konfor ve güvenli sürüş için pratik detaylar konusunda akıllı çözümler üreten Skoda, 2020 yılı bitmeden yeni Octavia'yı satışa çıkardı. Tasarımından teknolojisine değişen Octavia'da bulunan Head-Up Gösterge'si en önemli özelliği. Artık sürücüler kafasını sağa sola çevirmeden, ihtiyacı olan bilgileri görebilecek.

Skoda, yaklaşık 1 yıldır üretilmeyen modeli Octavia’nın yeni modelini online toplantı ile tanıttı. C sınıfına hitap eden dördüncü nesil Skoda Octavia, tasarımından teknolojisine, bagaj genişliğinden iç hacmine, motorundan konforuna kadar her şeyi yenilenerek satışa çıktı.

Sürücünün işini kolaylaştıracak pratik çözümler konusunda rüştünü ispat eden Skoda, Octavia’da bu geleneği devam ettirdi. Hatta marka olarak bir ilki gerçekleştirdi ve Head-Up Gösterge’ye sahip ilk model Octavia oldu. Geçmişte sadece askeri uçaklarda kullanılan bu teknoloji pilotun kafasını başka yöne çevirip dikkatinin dağılmamasını sağlıyordu. Şimdi de Octavia’da bulunan bu teknoloji sayesinde sürüş esnasında en ihtiyaç olan navigasyon ve hız limiti gibi bilgiler göz hizasındaki cama yansıtılacak. Güvenli sürüş konusunda da iddialı olan Octavia, mild hibrid özelliği sayesinde düşük yakıt tüketimi ve karbondioksit salımı sunuyor.

Tanıtımı özel 299 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkan yeni Octavia ile ilgili açıklamalarda bulunan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “Octavia tasarım, donanım ve estetik özellikleriyle filo aracı olmanın dışında bireysel müşterilerin ve ailelerin de ihtiyacını karşılayacak iddialı bir otomobil olarak karşımıza çıktı” dedi.

“2021 yılında 7 modelimiz olacak” diyen Başar, “2021'de pazar koşullarının bol kampanyalı, özellikle faiz kampanyaları ile desteklenmiş bir yıl olacağını tahmin ediyorum” ifadesini kullandı.

YENİ OCTAVIA’NIN ÖNE ÇIKAN BAZI ÖZELLİKLERİ

- Bagaj hacmi 10 litre büyüyerek 600 litreye ulaştı.

- Elektrikli bagaj kapağı

- İki kollu direksiyon simidinden, 14 farklı fonksiyon yönetilebiliyor.

- Yüksek çözünürlüklü 8,25 veya 10 inç dokunmatik ekran

- Mood Select özelliğiyle ruh haline uygun iç aydınlatma

- Elite ve Premium donanım özellikleri

Elite: Bi-LED ön ve LED arka far grubu, Shift-by-wire şanzıman, 2 kollu DSG yönetme özellikli direksiyon, 8,25 inç Swing multimedya ekranı, 8 hoparlör, Smartlink bağlantı sistemi ve çift bölgeli klima.

Premium: 10,25 inç dijital gösterge, 10 inç Bolero multimedya ekranı, kablosuz Apple CarPlay, KESSY anahtarsız giriş ve çalıştırma, TOP LED arka far grubu ve dinamik sinyal lambaları ve 17 inç Rotare Aero alaşım jantlar.

- Yeni kabinde: elektrik destekli vites düğmesi, isteğe bağlı olarak sertifikalı ergonomik koltuklar, üç bölgeli klima, arka camlar için güneş perdesi, 5 USB girişi ve 230 Voltluk elektrik bağlantı soketi gibi özellikler bulunuyor.

- KESSY anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi

- Türkiye’de iki motor seçeneği bulunuyor, 1.0 litre TSI EVO e-TEC 110 HP güç ve 200 Nm tork değerine sahip. 1.5 TSI EVO e-TEC ünite ise, 150 HP güç ve 250 Nm tork üretiyor.

- iki motor seçeneğinde de, içten yanmalı motoru elektrikli motorla kombine eden mild hybrid özelliği bulunuyor. Bu sayede ortalama yakıt tüketimi 4.3 lt/100 km seviyesine iniyor.

- Çarpışma Önleme Asistanı, Dönüş Asistanı ve sürücüyü kapıyı açmadan önce bir başka araç veya bisikletli yaklaşması durumunda uyarı veren Araç Çıkış Uyarısı gibi özellikler.

- Aracı kuş bakışı 360 derece gösteren Çevre Alan Görünümü asistanı