Dolar (USD)
34.10
Euro (EUR)
38.15
Gram Altın
2858.54
BIST 100
9953.52
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başbakan'ın Berlin konuşması

Almanya'da bulunan Başbakan Erdoğan Berlin'de Türklere hitap ediyor.
Başbakan'ın Berlin konuşması
05 Şubat 2014 00:38:00
Almanya'da bulunan Başbakan Erdoğan Berlin'de Türklere hitap ediyor.

Almanya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Berlin'de Türklere hitap ediyor.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye engelleri aşarak, barikatları yıkarak, zincirlerini, prangalarını söküp atarak, 2023'e doğru kararlı şekilde yükselmeyi sürdürüyor" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Türkiye emin ellerde.Türkiye emniyet içinde. Türkiye istikrarla büyümeye, huzuruna huzur katarak, kardeşliğini pekiştirerek, umudunu çoğaltarak geleceğe emin adımlarla koşmaya devam ediyor.

Bugün, dedelerinizin, babalarınızın, sizlerin geride bıraktığı Türkiye'den çok farklı bir Türkiye var. Bugün, özgüveni yüksek bir Türkiye var. Ekonomisiyle büyük, demokrasisiyle örnek, dış politikasıyla aktif bir Türkiye var.

OCAK 2014 İHRACAT RAKAMLARI

İşte buraya gelmeden hemen önce ocak ayının ihracat rakamları açıklandı. Ellerini ovuşturanlar var ya şimdi Berlin'den onlara sesleniyorum. Türkiye 2014'ün ocak ayına ihracatta tüm zamanların aylık rekoruyla giriyor. Ocak ayında ihracat 12 milyar dolar oldu. İktidara geldiğimizde ihracat yıllık 36 milyar dolardı. Şimdi aylık 12 milyar dolar. Şu anda bizim ihracatçımızın ulaşmadığı ülke kalmadı. Bir yeri kapadılar, bir başka tarafa. Niye? Dedik ya fellik fellik dolaşacağız, dünyanın her tarafına ulaşacağız.

"ÜZÜMÜ YENEN AĞAÇ TAŞLANIR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin pasaportu artık bütün sınır kapılarında büyük bir değer ifade ediyor, büyük itibar görüyor. Bir çok gelişmiş ülkenin ekonomisi çökerken bizim ülkemizde hamdolsun OECD raporlarına göre biz ilk 5'in içinde yer aldık. Ama işlerine gelmiyor. Gelse de gelmese de biz hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Unutmayın üzümü yenen ağaç taşlanır. Unutmayın biz küllerinden ayağa kalkan bir milletiz.

"YOLSUZLUĞUN OLDUĞU BİR ÜLKEDE BUNLAR OLABİLİR Mİ?"

Sevgili kardeşlerim bu akşam Berlin başka. Berlin'den bir yerlere bazı sinyalleri vermemiz lazım. Birileri ahkam kesiyor. Türkiye'de yolsuzluk varmış diyorlar. Bizim en güçlü olduğumuz nokta burası. En güçlü olduğumuz yerimiz burası. Ya yolsuzluğun olduğu bir ülkede 230 milyar dolarlık milli geliri 10 senede 800 milyar dolara nasıl çıkaracaksın? 79 senede 6100 km bölünmüş yol yapacaksın. Biz bunun üzerine 17100 km ilave edeceğiz. Siz yolsuzluğun olduğu yerde bunları yapabilir misiniz? Hatırlayın hastane kapılarında kuyruğa giriyorduk. Doktor hak getire. Bir röntgen çektireceksin 6-7 ay sonraya gün veriyorlardı. Artık insanını insan yerine koyan bir anlayış var. Yolsuzluğun olduğu bir ülkede bunlar olabilir mi?

"İLACIMIZI ALAMIYORDUK"

İlacımızı alamıyorduk ilacımızı. Doktor efendi 5 tane ilaç yazar. Gidersin SSK'nın eczanesine. 5 ilacın 2'si var, 3'ü yok. Ben bunun primini ödüyorum. Bana bunu vermeniz gerekmez mi? Benim vatandaşım gider onu da parasıyla alırdı. Malum bugün ana muhalefetin bir genel müdürü var. O bir zamanlar da SSK'nın genel müdürüydü. O zaman ilaç bulamıyorduk ilaç. Bir SSK'yı yönetemeyenlere ülke emanet edilir mi? E zaten milletim ondan bunlara ülke emanet etmiyor. Bunların en büyük sanatı iftiradır. Neden çünkü öyle yetiştiler. Ama unutmayın güneş balçıkla sıvanmaz.

"ARTIK MERDİVEN ALTI YARGI YOK"

Adalet saraylarının sayısını çoğalttık. Artık merdiven altı bir yargı yok. Bir zamanlar karakol denince korku tünellleri akla gelirdi, bunları aştık.

Üçüncü havalimanı yapılıyor, yıllık yolcu kapasitesi 100 milyon yolcu.

3. Köprü'yü inşa etmeye başladık. İnşa bedeli 2,5 milyar dolar. Şu anda Anadolu ve Avrupa yakasında direkler yükseldi. 3. Boğaz köprüsü dünyanın sayılı asma köprülerinden biri olacak.

"153 YILLIK RÜYAYI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Bitmedi. Ne yaptık bu arada Marmaray'ı bitirdik. 153 yıllık rüyaydı bunu bzi gerçekleştirdik. Boğazın 62 metre derinliğinde. Günde 100-150 bin yolcu taşınıyor.

Bizim fiilimizin ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz.

Bitmedi. Şimdi Marmaray'ın biraz güneyinde denizin altından çift katlı tünel yapıyoruz. Denizin altından yapmak daha kolay. Üstünden yaptığımızda sandallarla gelip proveke etmeye çalışıyorlar. Denizin altında olduğu için göremiyorlar.

İzmir-İstanbul arasını 3 saate indiriyoruz.

"KENDİ UYDULARIMIZI, GEMİLERİMİZİ YAPIYORUZ"

Her zaman söylüyorum dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Biz ancak rükuda eğiliriz, insan karşısında değil. Kimse bu yola tevessül etmesin.

İnşallah Türkiye büyümeye devam ediyor. Şu anda biz kendi uydularımızı inşa ediyoruz. Gittik yerinde inceledik. Bu ay fırlatılıyor. 3 ay sonra 4. sü geliyor. İnşallah 5. sini de Türkiye'de Ankara'da inşa edeceğiz. Dünyada kendi savaş gemilerini inaş edebilen 10 ülkeden birini inşa edebilen bir ülke konumuna gelebildik.

"ÇETELERİ, MAFYALARI, ÖRGÜTLERİ BİTİRDİK"

Çetelerin, mafyaların, örgütlerin sultasına son verdik. Üniversitede uygulanan başörtüsü yasağına son verdik. Kamuda başörtüsünü serbest bırakarak toplumsal barışın önünü açtık. 4+4+4 uygulamasıyla meslek liselerinin imam hatiplerin kapılarındaki kilitleri kırdık. İfade özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün önünü açtık. 30 yıldır devam eden teröre karşı mücadelede çok olumlu bir noktaya geldik.

"AVRUPA 30 BİN MÜLTECİ ALAMADI, BİZ 700 BİN SURİYELİ'Yİ MİSAFİR EDİYORUZ"

Suriye'de yaşanan insanlık dramına biz ses yükselttik. Bizim ülekemize gelen Suriyeli sayısı 700 bine ulaştı. Avrupa 30 bini alamıyor biz Türkiye olarak 700 bin kişiyi misafir ediyoruz. İnsai ve vicdani görevimizi yerine getiriyoruz.

Ülkenizle gurur duymanızı istiyorum. Sizler büyük bir ülkenin evlatlarısınız. Sizler ecdadıyla tarihiyle büyük bir ülkenin evlatlarısınız. Sizin başınız asla öne eğilmeyecek. Umudunuzu kaybetmeyeceksiniz.

"11 YIL BOYUNCA NİCE TUZAKLARI BOZDUK"

Biz 11 yıl boyunca nice tuzaklarla karşılaştık. Darbe senaryoları ürettiler başarısız oldular. Partimizi kapatmak istediler sonuç alamadılar. Ekonomiyi sarsmak istediler yine başarısız oldular. İşte şuanda da aynısını yapmak istiyorlar. Önce Gezi olaylarını çıkardılar, şimdi de 17 Aralık operasyonunu çıkardılar.

"ÜLKESİNİ KARALAYANIN VATAN SEVGİSİ OLUR MU"

Yurtdışında kendi ülkesini karalayanlarda vatan sevgisi olabilir mi? Eğer yapacağı bir şey varsa bunu gel ülke içinde yap. Ama güçlerini yetmediğini bilerek dezenformasyon yapmak suratiyle takiyye, yalan... her yol var bunlarda. Türkiye üzerine kirli hesaplar yapanların, maşaların heveslerini kursaklarında bıraktık.

"EN BÜYÜK HIRSIZLIK MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞIDIR"

Hırsızlıkların en büyüğü milii irade hırsızlığıdır. Şimdi dde milli iradeyi çalmak Türkiye'yi eski günlere götürmek istiyorlar. Hiç endişeniz olmasın. Türkiye'nin kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıkan bir iktidar var. Kim olursa olsun hırsızlığa yolsuzluğa müsamaha göstermeyen bir iktidar var. Yaptıkları planlar tek tek deşifre oluyor. Asıl niyetler, hedefler ortalığa saçılıyor. Milletvekillerine istifa et talimatı vererek yeni parti hesapları yaparak Türkiye üzerine kurdukları senaryo var. Geçti artık o günler. Şuna buna istifa et diyenler...Lütfen çok uzaklarda kalmasınlar. Siyasetin yeri Türkiye. Gelsinler Türkiye'de siyaset yapsınlar. 17 Aralık sürecinden Türkiye güçlenerek çıkacak.

"İLK DEFA CUMHURBAŞKANI'NI SEÇECEKSİNİZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk defa sandığa gideceksiniz. 7 ayrı bölgede bu tür dev salonlarda sandıklar kurulacak. Her turda 4 gün süreyle...Böyle bir adımı atmak da bize nasip oldu.

ensonhaber