Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.04
Gram Altın
2833.92
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başbakanımız aday olursa Cumhurbaşkanımız destekler

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanlığı seçiminin gerçekleştirileceği Ağustos'ta neler olacağına dair konuştu.
Başbakanımız aday olursa Cumhurbaşkanımız destekler
04 Nisan 2014 14:16:00
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanlığı seçiminin gerçekleştirileceği Ağustos'ta neler olacağına dair konuştu.

NTV'de katıldığı canlı yayın programında Oğuz Haksever'in soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimin yapıalcağı Ağustos ayında neler yaşanacağına dair ayrıntı veren Arınç, Başbakan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasına Abdullah Gül'ün saygı göstereceğini ve Gül'ün başbakan olabileceğini söyledi.

"BAŞBAKANIMIZ ADAY OLURSA CUMHURBAŞKANIMIZ DESTEKLER"

Sayın Başbakanımız aday olmak isterse bence Sayın Gül buna saygı gösterecektir ve destekleyecektir. Birbirlerine soracaklardır birside ifade edecektir. Arada bir zamanda var şimdi ne olur ne biter. Bu iki arkadaşımızın durumunda veya parti içinde bir gelişme olduğu taktirde ne olur bilemeyiz. Muhalefet liderleri ve hatta bazı yazarlarda artık Recep Tayyip Erdoğan'a Çankaya yolunun kapalı olduğuna dair 30 Mart'a kadar bir düşünce ortaya çıkmıştı. Ama 30 Mart gösterdi ki Çankaya yolu açık. Bugün bir genel seçime gitseydik bana göre yüzde 50'den aşağı almazdık. Bren rahatlıkla birinci tursa yüzde 51'i bulabileceğimizi düşünüyorum.

"ABDULLAH GÜL BAŞBAKAN OLABİLİR"

Ben sayın Cumhurbaşkanımız bizim ilk başbakanımız bence son referansı çok daha önemli Türkiye'de örnek bir cumhurbaşkanlığı yapıyor. Halkın sevdiği, takdir ettiği bir insan olarak tarihe geçti. Dolayısıyla tekrar siyasete bu en tecrübeli çağında dönmesi ve kendi kurduğu partisini tekrar başarılara götürmesi ve tekrar başbakanlık noktasında görev yapmasını kalben arzu ederim. Tabi bu arada bizler için üç dönem kuralı var. Sayın başbakanımız hepimizin bildiği düşüncesini bu sabahta tekrarlamış. Ben de katılıyorum. Ama AK Parti kimlerle yola devam ederse etsin 2015 seçimlerini inşallah başaracaktır.